WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

ikatanic 2016

Ivana Katanić verna Crvenoj zvezdi

KKŽ Crvena zvezda potpisao je višegodišnji ugovor sa plejmejkerom, igračicom koja je prošla mlađe kategorije kluba, a protekle dve godine stasavala u prvoj ekipi. Ivana Katanić crveno-bela i u naredne 4 godine. Ivana je potpisala svoj prvi profesionalni ugovor sa klubom u kojem je prošla sve mlađe kategorije. Ugovor je potpisan do 2021.godine

Ivana je rođena 16.aprila 1999.godine u Smederovskoj Palanki, visoka je 197 cm i igra na poziciji plejmejkera i beka. U mlađe selekcije KKŽ Crvena zvezda stigla je zajedno sa sestrom Aleksandrom, kapitenom ekipe. Sa Crvenom zvezdom je osvojila Kup »Milana Cige Vasojevića«, a ove sezone je nakon odbrane trofeja u Kupu, osvojila i titulu šampiona Srbije, koju je Zvezda čekala 13 godina.

U WABA ligi je na 15 utakmica beležila 6.5 poena, 2.4 skoka i 2.2 asistencije u proseki, Crvena zvezda je zauzela 5.mesto. U Ženskoj košarkaškoj ligi Srbije je na 26 utakmica imala prosek od 6.9 poena, 2.7 skokova i 2.5 asistencija sa 20 minuta na parketu.

Prošla je sve mlađe reprezentativne kategorije, a trenutno se nalazi sa juniorskom reprezentacijom na pripremama u Banji Koviljači.

Ivana je jedna od igračica iz plejade devojaka koje su prošle put od mlađih kategorija, stasavale a zatim i potpisale ugovor sa seniorskom ekipom, i na pravi način oslikava sistem i rad KKŽ Crvena zvezda. Pre Ivane, ugovore sa Zvezdom potpisale su i Mina Đorđević i Marijana Zukanović.  (kkzcrvenazvezda.rs)