WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Šampionke kompletne tek za mjesec dana

Cinkarna Celje je v močno okrnjeni zasedbi, začela s pripravami na sezono 2022/2023. Ekipo bo še štirinajsto sezono zapored vodil trener Damir Grgić, v igralskem kadru pa v primerjavi s prejšnjo sezono ne bo bistvenih sprememb.

Namesto lanskoletnih tujk Isabele Ramone in Katrine Pardee v klub prihajata Američanka Sara Loomis in Avstralka Taylah Simmons. Sara Garić je na evropskem prvenstvu do 20 let v Sofiji žal obnovila poškodbo kolena in bo zaradi zdravstvenih težav zaključila s svojo kariero. V trenažni proces prve ekipe, ki se bo kompletirala še cel prihodnji mesec, bodo vključene tudi nekatere perspektivne igralke iz klubskega mladinskega pogona.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: » Vesel, da smo se ponovno zbrali in začeli z delom. Kar nekaj časa bo še minilo, da bomo kompletni, a imamo dovolj časa, da se kvalitetno pripravimo na novo sezono. Veseli me, da je slovenski del ekipe ostal praktično nespremenjen v primerjavi z lansko sezono, verjamem tudi, da smo zadeli z obema tujkama. Žal mi je, da je Sara Garić spet utrpela poškodbo kolena in posledično sprejela odločitev o koncu kariere. V Celju imamo v naši dvorani, na atletskem stadionu Kladivarja ter v fitnes centru Top fit odlične pogoje za delo. Kot vselej je osnovni cilj sezone individualni napredek igralk, v rezultatskem smislu pa želimo zadržati primat na domači sceni in čim bolje izkoristiti, kar se nam bo ponudilo na mednarodnem prizorišču.«

Maruša Seničar, kapetanka Cinkarna Celje: »Vesela sem, da ostajam v Celju. Mislim, da smo dekleta že komaj čakala, da se vse skupaj ponovno začne. Zadovoljna sem, da ekipa v veliki meri ostaja nespremenjena kar nam bo olajšalo pripravo na novo sezono in nam pomagalo tudi v novi sezoni. Časa do začetka nove sezone je dovolj in verjamem, da jo bomo pričakale zelo dobro pripravljene.«

Ekipa Cinkarne Celje bo v sezoni 2022/23 branila trojno krono iz lanske sezone (naslov državnih in pokalnih prvakinj ter naslov prvakinj v mednarodni WABA ligi). Novo državno prvenstvo se bo začelo 1. oktobra, v mednarodni WABA ligi pa Celjanke prva tekma čaka 19. oktobra, ko bo v Celju gostovala Vojvodina iz Novega Sada. (ŽKK Cinkarna Celje)

 

Cinkarna Celje 2022/23:

Maruša Seničar, Taylah Simmons, Sara Loomis, Lea Debeljak, Mojca Jelenc, Blaža Čeh, Ana Nuša Anžič, Jite Sophia Gbemuotor, Vita Čater, Ana Stvarnik, Lea Bartelme, Zoja Štirn, Kim Žibert, Ula Krenk, Maja Uranker.

Trener: Damir Grgić. Pomočnik trenerja: Jure Krajnc. Trener za telesno pripravo: Benjamin Ograjšek. Fizioterapevtka: Althea Gwashavanhu.