WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Budućnost Bemax još mlađa

Košarkašice Budućnost Bemaxa počele su pripreme za novu sezonu. Podgoričanke su se okupile u dvorani SC ,,Morača“, jer je ,,Bemax arena“ domaćin B prvenstva Evrope za košarkašice do 16 godina, čime su i zvanično krenule u nove izazove.

Nakon nikad uzbudljivijeg ljeta i manje pauze ,,plave“ su opet na okupu. Podgoričanke su minule sezone, kao po tradiciji, bez problema stigle do duple krune na domaćoj sceni, dok su u poražene u finalu fajnal-fora WABA lige od Celja.

Poslije ljeta koje su mlađe igračice iskoristile radno – prvo trenirajući, a zatim nastupajući za mladu reprezentaciju na B prvenstvu Evrope, sada kreću novi izazovi na klupskoj sceni. Budućnost Bemax tokom pauze nije mnogo mijenjala roster – Mina Đorđević pojačala je vicešampiona Evrope, ekipu Fenerbahčea, dok je Violeta Lazarević odlučila da završi karijeru. Sa druge strane, stigla je iz Art Basketa Višnja Stefanović, a timu su priključene i tri mlađe igračice.

“Imali smo možda nešto drugačije ljeto nego inače. Nakon završene klupske sezone posvetili smo se treninzima, spremajući se za B prvenstvo Evrope, zatim imali obaveze na tom šampionatu i nakon lijepih rezultata kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou, sada smo opet tu da krenemo sa radom za ono što slijedi. Svjesni smo da ne smiju da nas uljuljkaju ti lijepi rezultati, oni su svakako dodatni motiv, ali smo svjesni da nas čeka sada i dodatna obaveza, jer smo posebno skrenuli pažnju na sebe,” jasan je trener Podgoričanki Vladan Radović.

Iako će ,,plave“ biti još mlađe, ambicije su jasne…

“Želimo naravno da potvrdimo primat na domaćoj sceni, gdje se radujemo što ćemo imati više kvalitetnih utakmica. Naravno što se tiče WABA lige Budućnost Bemax uvijek ima velike ciljeve, a iskreno se nadam da ćemo nastaviti sa projektom da ove mlađe đevojke dodatno napreduju i da se razvijaju. Nijesmo mnogo mijenjali tim, ali smo mlađi, stigla je Višnja Stefanović, koja je baš kao i Mina Đorđević željna da se dodatno razvija i napreduje kako bi napravila dodatni iskorak za budućnost. Tu su i tri mlađe igračice koje će sa nama trenirati,” objasnio je Radović.

Podgoričanke će trenirati u SC ,,Morača“, zatim se vraćaju u ,,Bemax arenu“. Sredinom septembra kreću i pripremne utakmice.

“Zakazali smo već nekoliko provjera. Imaćemo kao i prethodnih godina turneju po Srbiji, gdje ćemo imati šest provjera, a osim toga iskoristićemo priliku da odigramo još jednu ili dvije utakmice, a sve u cilju da što spremnije dočekamo početak nove sezone,” jasan je Radović.

Pripreme su počele Dragana Živković, Višnja Stefanović, Marija Leković, Zorana Radonjić, Jovana Savković, Anastasija Drobnjak, Ksenija Ščepanović, Maja Bigović, Milena Bigović, Nevena Vučković, Lana Vukčević i Marija Baošić. (Rajko Perović/pobjeda.me)