WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

MVP WABA U15 u Budućnost Bemax

Najkorisnija igračica regularnog dijela i zatim još Final-Foura WABA U15 lige 2021/22 Jelena Bulajić (180 cm, 2007) je novo pojačanje Budućnosti Bemaxa.

Bulajić je WABA U15 ligi 2021/22 bila prvi strijelac (prosjek 33.4 poena) i asistent (4.7), treći bloker (1.1), četvrti skakač (8.8) i osma po ukradenim loptama (3.8). Primorje iz Herceg Novog je vodila do naslova prvakinja WABA U15 lige 2021/22 i iako je 2007. godište, već je reprezentativka Crne Gora do 20 godina.

“Drago mi je da sam došla u Budućnost, jer je to najveći crnogorski klub, koji već godinama pravi velike rezultate. Baš zbog toga čast mi je da sam potpisala ugovor za Budućnost, a vjerujem da će ovo biti novi iskorak u mojoj karijeri. Iako sam najmlađa nadam se da ću opravdati očekivanja i da ću uspjeti da se nametnem. Igrati u klubu kao što je Budućnost šansa je da napredujem. Želim da se zahvalim ŽKK Primorje, gdje sam ponikla i gdje sam skrenula pažnju na sebe. Želim im puno sreće u narednom periodu. Od danas kreće nova stranica u mojoj karijeri i sigurna sam da sam napravila pravi potez,” kazala je Bulajić.

U podgoričkom klubu nijesu krili oduševljenje nakon potpisa jedne od najtalentovanije crnogorske igračice.

“Potpisivanjem ugovora sa Jelenom Bulajić nastavljamo sa našim ciljem da u Budućnost budu najtalentovanije igračice od kadetskog uzrasta. Imamo već dvije sezone u prvom timu igračice 2002.godište, pa čak Leković i Savković, koje su 2003, odnosno 2005. Ali, iako smo najmlađi, svake godine pravimo dobre rezultate. Sada angažovanjem Bulajić u našem timu je čak 13 od 14 igračica iz mlade reprezentacije, što predstavlja svojevrsni fenomen. Siguran sam da će na predstojećem prvenstvu Evrope one dokazati kakav su potencijal, koji nije zaboravio da pomene i ŽKK Primorje. Svaka čast ljudima iz Herceg Novog. Nakon što smo angažovali Savković, sada je stigla Bulajić, a sigurno da je to najbolji dokaz rada Primorja, koji uvijek stvara nove talente i to je potvrda da se radi na pravi način,” kazao je Zoran Vujičić, direktor Budućnost Bemaxa

 

Budunost Bemax lands WABA U15 MVP Jelena Bulajić

Buducnost Bemax fortified its roster with an eye on the future with the signing of 2022 WABA U15 regular season and Final-Four MVP Jelena Bulajic (180 cm, 2007) who won the Championship title with Primorje.

Bulajic averaging league-leading 33.4 points and 4.7 assists per game plus 1.1 blocks (ranked third), 8.8 rebounds (ranked fourth), and 3.8 steals (ranked eighth).

 

Foto: ŽKK Budućnost Bemax