WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

koszoga

Izjava Borda nakon 14.skupštine

Nakon jučerašnje 14.redovne skupštine WABA lige u Slavonskom Brodu, kojoj su nazočili predstavnici 10 od 11 klubova-učesnika WABA lige 2022/23, je izjavu u imenu Borda prenio predsednik Srbobran Filipović.

 

“Ulazimo u 22.sezonu WABA lige, ponosni što smo u svakoj protekloj imali sjajan Final-Four, a čini nam se možda i najlepši u poslednjoj sezoni u Podgorici. Posebna je draž totalna neizvesnost, jer kao po nepisanom pravilu gosti osvajaju završni turnir što dosta govori o regularnosti lige.

Preko 60 košarkašica naše lige je učestvovalo u okviru reprezentativnih selekcija regiona. Dvije reprezentacije će ovog leta učestovati na svetskom prvenstvu, a još nekoliko njih ima realne izglede za plasman na predstojeće evropsko prvenstvo 2023.godine.

Kad predstavnik Srbije predloži smanjenje kvote svojoj zemlji zbog slabijih klubskih rezultata u poslednjih par godina, a predstavnici drugih zemalja glasaju da kvote ostanu iste postujući zemlju dvostrukog prvaka Evrope, onda o atmosferi na Skupštini ne moram nista dalje reći, jer su takve stvari jednostavno nezamislive na žalost u muškoj košarci.

Nadam se da nas neke nepredvidjene okolnosti (Kovid ili sl.) neće sprečiti da WABA ligu u sezoni 2022/23 okončamo na najbolji mogući način i po mogućnosti u gradu gde još nije bilo Final-Foura.

Svim klubovima želim pre svega puno zdravlja, Bordu lige nastavak dobre saradnje i komunikacije sa nacionalnim savezima i klubovima a službenim licima napredak u karijeri, jer su kroz WABA ligu pokazali izuzetan odnos prema klubovima što možemo potkrepiti činjenicom da nismo imali ni jednu primedbu na sudjenje i organizaciju utakmica.”

 

Srbobran Filipović, predsednik WABA lige