WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

laurita_jurciute_2018

Laurita Jurčiute novi play šampionki

Laurita Jurčiute (173 cm, 1998) naredne četiri godine nosiće dres Budućnost Bemaxa. Reprezentativka Litvanije, koja je nastupala za Kibirkštis, važi za jednu od boljih plejmejkerki Evrope u uzrastu do 20 godina, čime je jasno da je regionalni šampion našao idealno rješenje za upražnjeno mjesto ,,jedinice“.

Jurčiute je posljednje tri godine bila član seniorskog tima Kibirkstisa, a minule sezone odigrala ukupno 39 utakmica i u prosjeku postizala 13,5 poena, ali i imala prilično dobre procente šuta. Igrala je za Litvaniju na B prvenstvu Evrope za igračice do 16 godina, Evropskom prvenstvu U16 i U18, a na posljed njem šampionatu Evrope U20 na sedam utakmica imala prosjek 12,4 poena.

»Dolazak u Budućnost Bemax je veliki izazov. Prvi put odlazim van moje zemlje i drago mi je da ću imati priliku da karijeru nastavim u inostranstvu i to u zemlji koja ima dugu košarkašku tradiciju, kao i u klubu koji je prepoznat po brojnim uspjesima. Srećna sam što ću dobiti šansu da sarađujem sa trenerom Goranom Boškovićem. Drago mi je da dolazim u sredinu gdje ću imati najbolje uslove za napredak i razvoj. Nastojaću da dam sve od sebe da pomognem ostvarivanju ciljeva,« istakla je Laurita Jurčiute, koja je sa šampionom WABA lige potpisala ugovor na četiri godine. (Arena)

 

Foto: lmkl.lt