WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

bemax arena pg

Final-Four u Podgorici

Bord WABA lige, na osnovu raspisanog  konkursa za kandidaturu za organizaciju Final-Foura za sezonu 2021/22, doneo je jednoglasnu odluku da F4 za sezonu 2021/22 bude održan u Podgorici.

 

OBRAZLOŽENJE:

U kancelariju WABA lige pristigla je jedna kandidature za organizaciju Final-Foura: ŽKK Budućnost Bemaxa iz Podgorice.

Razmatrajući ponudu, BORD lige je konstatovao, da je ŽKK Budućnost Bemax ispunila sve uslove iz konkursa i zato je doneo jednoglasnu odluku o domaćinu F4 za sezonu 2021/22 koja je povjerena ŽKK Budućnost Bemaxa.

 

»Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo dobili organizaciju završnog turnira. Mislim da je naša mlada ekipa zaslužila da na svom terenu odigra dva najvažnija meča u sezoni. Kao što je poznato u sezonu smo ušli znatno podmlađeni, bez velikih rezultatskih imperativa, ali kako je sezona odmicala pokazalo se da su mlade igračice napredovale i da smo zasluženo prvi na kraju ligaškog dijela, sa samo jednim porazom. Smatram da je nagrada za naše djevojčice upravo činjenica da će na svom terenu igrati završnicu,« rekao je direktor kluba Zoran Vujičić.

,,Bemax arena“, nakon što je bila domaćin kvalifikacija u muškoj i ženskoj konkurenciji reprezentaciji Crne Gore, Evropskog prvenstva za kadete i igrače do 20 godina, Lige šampiona u rukometu i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u tom sportu, sada će biti domaćin i završnice WABA lige.

»Prvi put nakon pet godina poslali smo prijavu za organizaciju. Naime, posljednje četiri godine, od kada postoji Bemax liga osnovnih škola smatrali smo da je ljepše da povedemo oko 100 djevojčica iz tog takmičenja sa nama, nego da organizujemo turnir. Međutim, specifična situacija sa koronom, dosta problema oko putovanja i činjenica da naša mlada ekipa može krunisati sezonu na najbolji način natjerali su nas da donesemo odluku da se prijavimo. Podgorica je i ranije dobijala sve čestitke za organizaciju, a s obzirom da će se sada igrati u ,,Bemax areni“, vjerujem da će ovo biti najbolji fajnal for do sada i da ćemo napraviti spektakl kakav nije čest za žensku košarku,« uvjeren je Vujičić.

 

Podgorica will host the 2022 Final-Four

WABA’s Board announced today the 2021 Final-Four will be played in Podgorica on March 19 and 20. The capital of Montenegro will host the Final-Four for the fourth time.

Podgorica was also the site of the Final-Four in 2014 when Radivoj Korac in all-Serbian finals defeated Crvena zvezda 87-83 in three overtime, and in 2016, when the host team Buducnost Bemax won their first title by defeating Croatian champion Medvescak in the final 74-58, plus in 2017 when Slovenian side Athlete Celje won their second title by defeating Beroe, Bulgaria, 61-57.