WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

EB 2017 czech logo

EP sa 8 igračica i 6 trenera iz WABA lige

U Češkoj danas počinje 36.Evropsko prvenstvo u košarki za žene, na kojem je u reprezentacijama Crne Gore, Slovenije i Srbije ukupno osam igračica i šest trenera iz WABA lige 2016/17.

 

U crnogorskoj reprezentacije su to igračice Budućnosti Bemaxa Irena Matović i Božica Mujović te Milica Milošev koja je prošlu sezonu počela u Play Off Ultri. U stručnom štabu su Goran Bošković iz Budućnosti Bemaxa i Zoran Kaščelan, koji je lani u WABA ligi do 17 godina vodio Budućnost Lovćen.

 

Reprezentacija Slovenije je prvi puta učesnik EuroBasketa i ima veliku vezu sa poslednjom WABA ligom. U rosteru su MVP Final-Foura Annamaria Prezelj te još dve aktualne šampionke, Larisa Ocvirk i naturalizirana Amerikanka Shante Evans. Iz Triglava su u reprezentaciji Živa Zdolšek i Rebeka Abramovič.

Selektor je Damir Grgić, jedan od njegovih pomočnika Jure Kranjc i kondicijski trener Žane Bortek. Svi su sa Athlete Celje pre tri meseca u Podgorici osvojili WABA ligu.

 

U reprezentaciji Srbije, aktualnom šampionu Evrope, je iz WABA lige pomoćni trener Dragan Vuković, inaće šef struke Crvene zvezde.