WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

2007 waba cska sofia

Beroe angažirao šampiona 2007.godine

Nakon punog desetljeća se trener Georgi Boškov, pobednik WABA lige 2007 sa ekipom CSKA Sofija, vraća u regionalnu ligu. Trofejni trener, koji je samo u Bugarskoj osvojio ukupno čak 15 prvenstava i kupova, je postao savetnik u stručnom štabu aktualnog vice-šampiona WABA lige Beroe Stara Zagora.

 

Георги Божков стана консултант на Берое

Най-успешният български треньор в женското направление в последните години Георги Божков влиза в ръководството на Берое Стара Загора. Той е назначен за консултант в клуба и ще помага с богатия си опит за развитието на старозагорския проект.

Божков има 15 шампионски титли и купи на страната с отборите на Славия, ЦСКА и Дунав, а през 2007 година изведе „червените” и до триумф в Адриатическата лига.

Бил е селекционер на националния отбор, работил е и в гръцкия ПАОК.

„Разговаряхме с изпълнителният директор Иван Николов и се убедих, че в клуба не се мисли на парче, целите са дългосрочни и са свързани с намерения за сериозна организация и сериозна работа, разбира се. Надявам се да бъда полезен и съм уверен, че успехите пред Берое тепърва предстоят”, коментира Георги Божков. (bgbasket.com)

 

Foto: šampion WABA lige 2007.godine CSKA Sofija sa trenerom Georgijem Boškovom