WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

kraljevo 2017

Pet pojačanja Kraljeva

Košarkašice Kraljeva krenule su sa pripremama za narednu sezonu. Uz veliki broj  igračica iz prethodne sezone u klub se vratila Tatjana Živanović kao i posle par sezona odsustva i Jelena Prvulović. Redove kraljevčanki pojačale su  Dragana Nikolić, mlada Anamarija Stojčić kao i Ali Bra’Shay Mandisa.

 

“Atmosfera u ekipi je odlična,radi se veoma naporno ali imamo cilj ka kome stremimo pa nam to ne pada teško.Ambicija kluba i nas je da uđemo u Super ligu kao i finale Kupa a što se tiče WABA lige bile bismo zadovoljne prolaskom u drugu fazu takmičenja” ističe Tamara Bajić kapiten malenih. (zkk-kraljevo.com)

 

Tatjana Živanović (189 cm, 1990) je za Kraljevo već igrala do 2009. godine, u prvom delu sezone 2015/16 te sredinom prošle sezone, ali samo u prvenstvu Srbije. Sezonu 2016/17 je inače počela u Španjolskoj kod Adba Avilesa te završila na Kipru kod Proteas da Noi AEL Limassola. Igrala je još za Kovin, sezonu i pol u MŽRKL/WABA ligi za Voždovac, zatim za Vrbas, Šumadiju Kragujevac i španjolskog drugoligaša EM Leganes.

 

Jelena Prvulović (175 cm, 1991) se je u Kraljevo vratila nakon decenije. Od sezone 2006/07 je igrala za Proleter, Čelarevo, Radnički Kragujevac, u sezoni 2014/15 u MŽRKL/WABA ligi za Vojvodinu i Čelik, te zatim za Šumadiju i lani u Drugoj srpskoj ligi za Bor.

 

Dragana Nikolić (189 cm, 1995) dolazi iz Studenta Niša; u prošloj sezoni je na 21 mečeva prvenstva Srbije imala proseke od 13.2 poena, 4.2 skokovai  1.1 asistencije. Pre toga je igrala za Jagodinu, Vršac, Vojvodinu, Radnički Kragujevac i Partizan 1953.

 

Bra’shey Ali (185 cm, 1993) je u SAD studentsku košarka igrala u NCAA ligi za Kentucky, Seton Hall te u NAIA ligi za Thomas (NAIA). Prošlu sezonu je prvi puta otišla u Europu, ali je za Njemačkog drugoligaša TSV Krofdorf/Gleiberg Giessen odigrala samo tri meča i zbog povrede propustila ostatak sezone.

 

Anamarija Stojčić (1999) dolazi iz Studenta Niš te je bila na širem popisu kandidatkinja za juniorsku reprezentaciju Srbije.