WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

kristina higgins baylor

Budućnost Bemax potpisala Kristinu Higgins

Prvo pojačanje Budućnosti Bemaxa za sezonu 2017-18 je Amerikanka Kristina Higgins (196 cm, 1994). U Crnu Goru dolazi iz četvrtoplasiranog rumunjskog tima Olimpia CSM Brasov s kojim je igrala finale Kupa, a u prvenstvu je na ukupno 33 utamica imale prosjeke od 11.4 poena, 11.2 skokova, 1.6 asistencija, 1.2 osvojenih lopti i 0.8 blokada te je bila prvi skakač lige.

 

»Za nas je bilo veoma važno da nađemo rješenje na centarskoj poziciji. Proteklih sezona pokazalo se da upravo na toj poziciji imamo najviše problema, tako da smo sada nastojali da shodno budžetu pokušamo da nađemo što bolje rješenje. Higins je mlada, ali sa već priličnom biografijom, pa vjerujem da će opravdati očekivanja,« rekao je Zoran Vujičić, direktor podgoričkog kluba.

»Pošto da od tima iz prethodne sezone ugovore imaju Babić, Mitrašinović, te Kapor i Topuzović, koje su povrijeđene, nakon dovođenja Higgins, sada će naš fokus biti na angažovanju najtalentovanijih igračica iz Crne Gore,« dodao je Vujičić.

 

Buducnost Bemax inks Kristina Higgins

Buducnost Bemax announced the first additon for the 2017-18 season with the arrival of American Kristina Higgins (196 cm, 1994) to an one-year contract.

Higgins arrived from Romanian side Olimpia CSM Brasov, where she averaged 11.4 points, 11.2 rebounds (ranked first), 1.6 assists, 1.2 steals and 0.8 block in 33 Romania Liga Nationala games last season.