WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

chdiom duke

Oderah Chidom novi centar Cinkarne Celje

Aktualni prvak WABA lige Cinkarna Celje u sezonu 2017/18 ulazi sa novim centrom. Jednogodišnji ugovor je potpisala Oderah Chidom (193 cm, 1995), na ovogodišnjem draftu WNBA lige 35. izbor Atlante Dream i sa reprezentacijom SAD do 17 godina prvakinja Svijeta iz 2012.godine.

 

Chidom je v ameriški študentski ligi igrala za univerzo Duke, ki velja za eno najbolj prestižnih in košarkarsko priznanih univerz v prvi diviziji NCAA lige. Chidomova se lahko pohvali tudi z nastopom v reprezentanci ZDA na svetovnem prvenstvu U–17 (2012) na Nizozemskem, kjer se je veselila naslova prvakinje. Na letošnjem naboru profesionalne ameriške WNBA lige jo je v tretji seriji izbrala ekipa Atlanta Dream, ki jo je pred začetkom letošnje WNBA sezone povabila v svoj predsezonski trening kamp.

Oderah Chidom, nova igralka ŽKK Cinkarna Celje: » Izjemno sem vesela in počaščena, da bom svojo evropsko kariero začela v klubu in programu, ki velja za enega najbolj priznanih za razvoj mladih igralk v Evropi. O sistemu dela v celjskem klubu sem se pogovarjala tudi z rojakinjo Shante Evans, ki mi je svojo izkušnjo v Celju opisala v superlativih. Ponosna sem, da sem bila v svoji karieri del ameriške mladinske reprezentance, ter da sem letos imela priložnost v trening kampu WNBA ekipe Atlanta Dream trenirati in igrati z najboljšimi igralkami na svetu. V Celje prihajam visoko motivirana in ambiciozna. Že v prvi evropski sezoni želim poseči po kakšni lovoriki. Vsekakor pa je moj osnovni cilj na vsaki tekmi dati svoj maksimum ter iz tekme v tekmo postajati boljša igralka.«

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: » Vesel sem, da je Oderah, ki prihaja iz izjemno ugledne univerze, pohvali pa se lahko tudi z igranjem za mladinsko ameriško reprezentanco ter izborom na  letošnjem draftu WNBA lige, za svoj začetek svoje evropske poti izbrala naš klub. Prepričan sem, da nam bo s svojim znanjem pod košem v veliko pomoč. Potrudili se bomo, da se bo v našem klubu dobro počutila, igralsko napredovala ter nato kariero nadaljevala na najvišjem evropskem nivoju.« (ŽKK Cinkarna Celje)

 

Cinkarna Celje lands former World champion Oderah Chidom

Cinkarna Celje continued building a roster for the 2017-18 season by signing American Oderah Chidom, who will make her debut in Europe.

Chidom arrives from  Duke, where she had a great career, averaging 7.9 points, 5.2 rebounds, and 1.3 blocks per game. As a senior, Chidom  had her best season at Duke where she averaged 8.1 points, 5.2 rebounds, and 2.0 blocks to go along with 1.5 assists and 1.1 steals per game.

Chidom averaged more than eight points per game in each of her last three years at Duke. The 6-foot-4 forward also averaged at least five rebounds in her last three seasons.

For her career, Oderah Chidom finishes Top 10 in school history for field goal percentage and total blocked shots.

She was picked with the 35th overall pick in the WNBA Draft by the Atlanta Dream.

Chidom was a member of the 2012 USA Women’s U17 World Championship team that won the gold medal in Netherland. She 6.0 points and 6.1 rebounds in eight games, including a 10-point and seven rebound performance against Canada in the semifinals.