WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

2024 WABA U15 Final-Four (Live)

Final-Fourom za najmlađu kategoriju do 15 godina će u Rogaškoj Slatini završiti WABA sezona 2023/24. Za već 18.naslov (od 2007. do  2014.godine BCCA, od 2015. do 2016 MŽRKL, od 2017.godine WABA liga) će danas u polufinalu igrati domača Janina i Budućnost Bemax (14.30) te u italijanskom paru Reyer Venezia Mestre i Forna #Futurosa (17.00).

Utakmice za konačni plasman su zakazane za nedjelju u isto tako 14.30 i 17.00 sati.

Sve utakmice se mogu u živo pratiti na službenom You Tube kanalu WABA lige.

 

Uroš Kranjc, direktor WABA lige: » V vodstvu WABA lige smo ponosni, da poleg članske kategorije že vrsto let organiziramo tudi tekmovanje v mlajših starostnih kategorijah. V letošnji sezoni je v kadetski in pionirski kategoriji nastopilo kar 29 klubov iz osmih držav. Nepotrebno je izgubljati besede, kako pomembni sta ti dve mednarodni ligi za razvoj mladih košarkaric in košarke nasploh v celotni regiji. Če med številnimi izjemnimi košarkaricami, ki so igrale v ligi do 15 let izpostavim samo Niko Barič, ki je bila MVP prve sezone leta  2007, kasneje pa je postala trikratna evropska klubska prvakinja in najboljša mlada igralka Evrope 2010 ter Ivano Dojkić, ki bo letos v ameriški profesionalni WNBA ligi zaigrala za aktualne podprvakinje New York Liberty,  je jasno, da so skozi to tekmovanje šle tudi igralke, ki so v svojih karierah prišle do najvišjega evropskega in svetovnega nivoja. Prepričan sem, da je tudi v ekipah letošnjih udeležencev U15 F4 nekaj posameznic, ki jih čaka izjemna košarkarska  bodočnost.«

Vedran Jerković, predsjednik KD Janina: “Izjemno ponosni smo, da nam je že v prvi sezoni sodelovanja v ligi WABA U15 pripadla čast, ne samo sodelovati na zaključnem turnirju najboljše četverice, ampak tudi organizirati le-tega.

Lanskoletna odločitev, da se po nizu uspešnih sezon v domačem prvenstvu mlajših kategorij, preizkusimo tudi v mednarodnem okolju in to v širši regiji najbolj etablirani in odlično organizirani ligi WABA, se je za nas pokazala kot zadetek v polno, dosti širše kot samo v tekmovalnem smislu. Po dveh osvojenih nazivih prvakinj v kategoriji U17 se tako spuščamo v boj za odličja tudi v kategoriji U15 v družbi zares eminentnih klubov iz tradicionalnih centrov ženske košarke iz Italije in Črne gore.

Verjamemo, da bomo z nivojem organizacije sledili nedvomno kakovostnim predstavam štirih izjemnih ekip in v našem tradicionalno košarkarskem kraju pred polnimi tribunami pozdravili in se poklonili prihodnosti ženske košarke.”

 

Vedran Jerkovic, KD Janina president: “We are very proud that in our first season in WABA U15 league, the honor not only to participate in the final tournament but also to organize it, has been given to our club.

Last year’s decision, after a series of successful seasons in the Slovenian junior championships, to test ourselves internationally in the region’s most established and best-organized WABA league, turned out to be a success for us in full, much wider than just in a competitive sense. After winning two championship titles in the U17 category, we are now entering the FInal4 in the U15 category accompanied by eminent clubs from the traditional centers of women’s basketball from Italy and Montenegro.

We believe that with the level of organization, we will follow the undoubtedly high-quality performances of four exceptional teams and honor the future of women’s basketball in front of full stands of our basketball-loving city.”

 

Janina (1) – Budućnost Bemax (4)   14.30 CET   LIVE STATS 

 

Reyer Venezia Mestre (2) – Futurosa #Forna (3)   17.00 CET   LIVE STATS