WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Za sezonu 2016/17 prijavljeno 11 klubova

Bord MŽRKL je na sastanku u Slavonskom Brodu razmotrio predloge iznete na sastanku klubova na Final-Fouru u Podgorici, definirao dodatne predloge oko novog naziva lige i unapređenja sistema takmičenja te pregledao prijave za sezonu 2016/17.   S obzirom da liga funkcioniše pod okriljem nacionalnih Saveza i da je kalendar lige definisan uz apsolutno poštovanje kalendara takmičenja u nacionalnim šampionatima, Bord lige je sa zadovoljsvom konstatovao izuzetnu ažurnost nacionalnih Saveza Crne Gore, Makedonija, Slovenije i Srbije pre svega oko davanja saglasnosti klubovima za učešće u MŽRKL 2016/17. Čeka se saglasnost KS Bosne i Hercegovine iz opravdanih razloga, jer je liga prvaka u BIH tek završena, kao i saglasnost KS Hrvatske.
Bord je nakon isteka produženog roka za prijavu u MŽRKL 2016/17 konstatovao prijave 11 klubova: BIH (1): ŽKK Play Off. CRNA GORA (1): ŽKK Budućnost Bemax. HRVATSKA (1): ŽKK Medveščak. MAKEDONIJA (1): ŽKK Badel 1862. SLOVENIJA (3): ŽKK Athlete Celje, ŽKK Triglav, ŽKK Grosuplje. SRBIJA (4): ŽKK Radivoj Korać, KŽK Crvena Zvezda, ŽKK Kraljevo, KŽK Partizan 1953
Na dnevnom redu su bila i analiza rada statistike i usaglašavanje rada iste u skladu sa Fibinim pravilima, aktivnosti oko registracije lige kao i analiza dosadašnjih aktivnosti Borda  oko pronalaženja sponzora lige, o čemu će biti reči na Skupštini MŽRKL 24.VI.2016. u Slavonskom Brodu.