WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

vladan-radovic-2019

Vladan Radović novi trener Budućnosti Bemaxa

Nakon pet godina, dva naslova prvaka WABA lige (Podgorica 2016 i Montana 2018) te po pet trofeja u prvenstvu i Kupu Crne Gore je trener Goran Bošković napustio klupu Budućnosti Bemaxa.

 

Novi trener “vučica” je Vladan Radović koji je u nedavno završenoj sezoni vodio kadetski i juniorski tim Budućnosti Bemaxa, ekipu koja je učestvovala u WABA ligi do 15 godina, kao i seniorski tim u domaćim takmičenjima.

 

“Nakon pet sezona na klupi našeg kluba Goran Bošković, kojem je istekao ugovor, izrazio je želju da se okrene novom izazovu, a povjerenje smo ukazali mladom stručnjaku Vladanu Radoviću. Goranu Boškoviću, pod čijim je vođstvom klub osvojio četiri duple krune u Crnoj Gori bez poraza, dva puta bio šampion VABA lige, dva puta trećeplasirani i u minuloj sezoni vicešampion regionalnog takmičenja, zahvaljujemo se na saradnji i profesionalnom odnosu i želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere,” navedeno je u saopštenju kluba iz Podgorice.

Vladan Radović godinama je radio u muškoj košarci. Bio je pomoćni trener u Ibonu Bošku Đokiću i Dušanu Dubljeviću, te Radu Petroviću u Sutjesci, kao i Petru Mijoviću u Podgorici.

Tokom vođenja mlađih selekcija radio je u Ibonu, Sutjesci i Podgorici, dvije godine bio član stručnog štaba Zorana Glomazića u pionirskoj i tri pomoćnik Dragana Radovića u juniorskoj reprezentaciji Crne Gore.