WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Višnja Stefanović u Budućnost Bemax

Budućnost Bemax je već počela slagati ekipu za sezonu 2022/23 i prvo pojačanje je srpski krilni centar Višnja Stefanović (186 cm, 2001) koja dolazi iz beogradske ekipe Art Basket. Prethodnih godina bila je dio mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, da bi pred start kvalifikacija za Eurobasket 2023 dobila poziv Marine Maljković i za seniorski nacionalni tim.

Višnja je posljednje dvije sezone igrala za seniorski tim Art Basketa, sa kojim je prošle godine igrala finale plej-ofa protiv Zvezde, a na opšte iznenađenje osvojila Kup ,,Milan Ciga Vasojević”, dok je Art ove godine poražen u oba finala na domaćoj sceni. Stefanović je sa podgoričkim klubom potpisala ugovor na dvije godine.

“Drago mi je da sam potpisala za Budućnost, jer je to svakako još jedan korak naprijed u mojoj karijeri. Samim pelazak u Budućnost donosi i igranje WABA lige, koja je jača od takmičenja koje sam do sada igrala, što je svakako poseban motiv. Budućnost je ozbiljan klub, dobro organizovan, sa jako dobrim uslovima i nadam se igračkom napretku u napredne dvije godine, što naravno zavisi od mene. Nadam se da ću se lijepo uklopiti u tim i da će me saigračice lijepo prihvatiti,” kazala je Višnja Stefanović.

Stefanović je posljednje dvije godine skrenula pažnju na sebe sjajnim partijama i brojkama – ove sezone u šampionatu Srbije imala prosjek od 14.5 poena i 10.7 skokova. Postigla je ukupno 357 poena, uz sjajne procente (59% za dva, 46% za tri), uz 256 skokova. Višnja je na čak 19 utakmica bila dvocifrena, a najbolji učinak imala je protiv Vojvodine – 26 poena.

Na osam mečeva ostvarila je dabl-dabl učinak.

Prošle sezone u šampionatu Srbije odigrala je 23 utakmice uz prosjek 8,7 poena i 9 skokova. Art Basket je prošle godine ispisao istoriju kada je osvojio Kup, a sa indeksom 23 upravo je Stefanović bila MVP finalnog meča. Ove godine Art Basket je u polufinalu savladao Vojvodinu (79:77) uz 20 poena Stefanović, dok je kao i u finalu plej-ofa, poražen u borbi za trofej Kupa od Zvezde…

Na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope za igračice do 20 godina Višnja je u dresu Srbije imala prosjek 13 poena i 9,4 skoka. (pobjeda.me/Rajko Perović)