WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Tripla kruna Budućnosti Bemaxa

Na kraju sezone zaslužena tripla kruna za košarkašice Budućnost Bemaksa. Nakon pehara u Regionalnoj ligi i Kupu Crne Gore, izabranice Gorana Boškovića su na najbolji način stavile tačku i na prvenstvo Crne Gore, pošto su finalnu seriju plej-fa protiv Lovćena dobile sa očekivanih 2:0 u pobjedama.

Na Cetinju, u drugom meču (šampion je u prvom slavio pred svojim navijačima sa 79:60), Budućnost Bemaks je slavila 75:53 (33:11, 16:6, 9:21, 17:15) i odbranila titulu prvaka Crne Gore. Interesantno, pobjeda protiv Lovćena je bila jubilarna 50. na domaćoj sceni.

Podgorički klub je, tako, peti put uzastopno osvojio šampionski pehar (takođe i petu uzastopnu duplu krunu), sedmi u nezavisnoj Crnoj Gori (nakon titula 2007. i 2008. godine), a ukupno deveti u klupskoj istoriji.

 

Budućnost je trofej, naime, osvajala i 2002. i 2003. godine, kada je bila šampion tadašnje državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Lovćen je, sa druge strane, drugi put uzastopno igrao finale plej-ofa, a ove sezone bio je finalista i Kupa Crne Gore.

Kolika je razlika u kvalitetu i iskustvu između dvije ekipe najbolje se vidjelo u prvoj četvrtini, u kojoj su „plave” povele čak 27:0! (vijesti.me)

Foto: vijesti.me