WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

saric_lovcen2018

Triglav doveo Teodoru Sarić

Triglav je ekipu za povratak u WABA ligu počeo popunjavati dolaskom crnogorskog centra Teodore Saric (190 cm, 1998) koja je potpisala višegodišnji ugovor.

Teodora je v pretekli sezoni uspešno igrala za ŽKK Lovčen, kjer je v povprečju v črnogorskem državnem prvenstvu dosegala 14,2 točki, 9,1 skokov in 1,4 asistence na tekmo. Skupno je odigrala vseh dvanajst tekem v sezoni, v kateri je ekipa zabeležila zgolj tri poraze in zasedla drugo mesto v državi.

Teodora je bila v pretekli sezoni osma strelka črnogorskega prvenstva in peta skakalka. V klubu se zavedamo njenih kvalitet in ambicij, zato smo se tudi odločili za dolgoletno sodelovanje.

Teodora Sarić: »Za ŽKK Triglav sem se odločila, ker je to klub s tradicijo. Smatram da je trenutno košarka v Sloveniji pred košarko v Črni gori. Verjamem da lahko v Sloveniji napredujem in pokažem svoj polni potencial. Od ekipe pričakujem, da me bo sprejela na najboljši možen način in da bomo skupaj naredili dober rezultat.«

 Rok Klemenčič, športni direktor: »Prihoda Teodore smo izredno veseli, saj smo na trening kampu spoznali igralko, kjer smo bili zadovoljni tako z delom kakor tudi odnosom. Teodora ima visoke ambicije v košarki, zato upamo, da bomo lahko stopnička višje v njeni karieri in da ji pomagamo k osebnostnem in športnem razvoju. Klubska strategija gre v smeri produkcije slovenskih in tujih igralk, ki bodo imele najvišje košarkarske ambicije.« (zkktriglav.com)

 

Triglav inks multi-year deal with Teodora Saric

Triglav started its preparation for its return to WABA League by singnig Montenegrin Teodora Saric (190 cm, 1998) on a multi-year deal, the club announced today.

Saric arrives from Lovcen Bemax, for whom she averaged 14.2 points, 91 rebounds and 1.4 assists in 12 Montenegrin League games last season. She grew up with Roling Niksic before moving to Lovcen in 2016, where she spent last two seasons.

  

Foto: cetinjskilist.com