WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

“Svaka utakmica je teška”

Najkorisnija igračica (MVP) regularnog dijela WABA lige 2020/21, krilni centar Mina Đorđević (188 cm, 1999) iz Budućnosti Bemaxa o svojoj već petoj sezoni u regionalnoj ligi, nagradi, Final-Fouru i kako je korona utjecala na njezine igre.

– Prije svega moram istaći da je korona mnogo toga promijenila i sigurno da sam imala mnogo sreće što sam je zaobišla i samim tim imala priliku da odigram svaku utakmicu i dam svoj doprinos. Svaka utakmica je bila teška na svoj način i drago mi je da smo uz sve poteškoće koje je ovaj virus doprinio uspjeli da vežemo sve pobjede na domaćem terenu i uz samo dva poraza stignemo do fajnal fora WABA lige – istakla je za Arenu Mina Đorđević.

Krilni centar „plavih“ najkorisnija je igračica (MVP) regularnog dijela WABA lige. Košarkašica podgoričkog kluba ove sezone odigrala je 12 utakmica – ima prosjek od 14,2 poena, po čemu je osmi strijelac regionalnog takmičenja, treći je skakač šampionata (8.2), uz najbolji indes (18.6).

Đorđević, koja je nakon Crvene zvezde minule sezone došla u Budućnost Bemax, imala je zapaženu sezonu u regionalnom takmičenju. Mina je imala najveću minutažu u timu Vladana Radovića, odigravši čak 365 minuta na 12 utakmica, uz najviše poena (170), najveći indeks (223), najbolji prosjek za tri poena (46.7 15/7), a zanimljivo je da je najviše puta bila na liniji bacanja (čak 32, realizovala 25), uz najviše ofanzivnih skokova (44).

– Priznanje MVP znači mnogo za mene kao mladu igračicu, a na njega gledam kao krunu dosadašnjeg rada – dodala je skromno Đorđević.

Podgoričanke će osmu godinu zaredom imati priliku da se bore za trofej. Budućnost Bemax uspjela je da osvoji drugo mjesto, pa će u polufinalu igrati protiv Cinkarne Celja, kojeg je u dva dana dva puta savladala u Podgorici, dok će u drugom polufinalu rivali biti bugarski timovi Beroe i Montana 2003. Zanimljivo je da su Budućnost i Cinkarna Celje bili rivali na fajnal foru u Montani 2018. godine, kada su „plave“ uspjele da dođu drugi put do titule.

– Kada su u pitanju očekivanja za fajnal for, ne bih bila iskrena kada bih rekla da ih nemam. Trudiću se da budem skromna i da kažem da ćemo kao i uvijek dati svoj maksimum i neka bolji pobijedi. Naravno, negdje svi priželjkujemo ono najbolje, ali da ne prejudiciramo mnogo, za sada je najvažnije da ostanemo zdrave i da ovih par dana do fajnal fora odradimo što više taktičkih stvari kako bi se što bolje pripremili za prvu utakmicu protiv Celja, koja neće biti ni malo laka – naglasila je Đorđević. (Rajko Perović/Arena)

 

Foto:  pobjeda.me/I.Božović