WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Suzana Milovanović: još uvijek se uigravamo”

Sa 21 poena, 9 skokova, 6 asistencija i 2 osvojene lopte odnosno valorizacijom 26 je iskusni centar i kapiten Partizana 1953 Suzana Milovanović (187 cm, 1979) ponijela naslov najkorisnije igračice (MVP) 4.kola WABA lige 2016/17.

 

Čestitke za naslov MVP 4.kola WABA lige 2016/17. Partizan 1953 je u Kranju minimalno poražen, komentar utakmice i poslednje akcije kada ste u rukama imali šut za pobedu.

»Hvala na čestitkama. Utakmica u Kranju je i možda naša najbolje odigrana utakmica do sada. Čestitke ekipi Triglava na zasluženoj pobjedi, ali ne bi bilo nezasluženo ni da smo mi pobijedili. Imali smo svoje šanse, u trećoj četvrtini smo vodili 10 razlike, ali smo ekipi Triglava dozvolili da se šutevima za tri poena vrati u utakmicu,i ušli smo u neizvjesnu završnicu. Na kraju je jedna lopta odlučivala. Što se tiće poslednjeg šuta, sve se odigralo dosta brzo. Ostalo je bilo jako malo vremena i ja sam preuzela odgovornost za taj poslednji šut. Ovaj put lopta nije prošla kroz obruč, ali sam sigurna da sledeći put hoče.«

Partizan 1953 je iz druge srpske lige direktno ušao u WABA ligu u kojoj je još bez pobjede. Ali je zato na vrhu nacionalnog prvenstva. Zašto? Da li je regionalna liga tako jaka (tri srpska kluba imaju kombinirani skor 1-8), srpska mozda nešto manja kvalitetnija ili izjednačenija zbog povratka nekih ex-reprezentativki koje čekaju bolju ponudu ili nešto treće?

»U regionalnoj ligi imamo skor 0-3 i to je mnogo lošiji početak nego što smo se i mi sami nadali i očekivali. Regionalna liga jeste kvalitetnija od srpske, ali ne toliko da smo u srpskoj u samom vrhu, a u regionalnoj još uvijek bez pobjede. Mislim da razlog leži u tome što se mi još uvijek uigravamo, i što nam se još uvijek nisu sve kockice složile. Nekim ekipama treba manje nekim više vremena. Danak uzima i ritam igranja srijeda-subota. Ali budite sigurni da mi još uvijek nismo rekli poslednju riječ kad je regionalna liga u pitanju, i ima još dosta da se igra. Potrudičemo se da u nastavku takmičenja popravimo utisak, i da ostvarimo što više možemo pobjeda.

 

Partizan 1953 je lani krenuo iz početka. Zašto ste prihvatili poziv za igranje u drugoj ligi i kakve su ovosezonske ambicije?

»Da, Partizan 1953 je prošle godine praktično krenuo od nule. Prihvatila sam poziv, prije svega zahvaljujuči sportskom direktoru Partizana, Bojani Janković. Zahvaljujuči njoj sam odlučila da ostanem i ove sezone. Postavljeni su dobri temelji za dugogodišnji projekat, koji podrazumijeva povratak Partizana u sam vrh srpske kosarke, a jednog dana i evropske. Svidjela mi se ta ideja, i mislim da svojim dugogodišnjim iskustvom mogu da pomognem da se klub vrati na staze stare slave. Ambicije Partizana u ovoj sezoni su, što se tiče domaćeg prvenstva da budemo u prve četiri ekipe, i da udjemo u borbu za oba trofeja. Što se tiče regionalne lige, cilj nam je da prodjemo u Superligu, a posle toga sve je moguće.«.

Nakon pune decenije ste se lani vratili u srpsku košarku, ove godine i regionalnu ligu. Kakve su razlike na prostorima regionalne lige u odnosu na sezonu 2004/05 kada ste s Vojvodinom igrali Euroligu i F4 regionalne lige te ovom  sezonom?

»Razlika je prije svega u kvalitetu košarke. Tada je bilo jako puno dobrih igrača na našim prostorima i samim tim, kako regionalna liga tako i domača prvenstva na prostorima ex YU su bila mnogo kvalitetnija. Iskreno, meni lično se ne svidja u kom pravcu ide današnja košarka. Igra se sve više svodi na fizičke kvalitete i dominaciju igrača, i gubi se na ljepoti koja krasi košarku. Igra se jeste dosta ubrzala, ali to ne znači da treba da se izgubi i na kvalitetu. Mislim da tu treba da se napravi balans. Ali, da još uvijek nije sve izgubljeno, pokazuju dobre evroligaške ekipe, koje igraju vrhunsku košarku, i to treba da bude pokazatelj svima nama kako treba da se radi.«

 

waba-league.com