WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Prva Australka u Cinkarni Celje

Krilna igračica Taylah Simmons (185 cm, 1997) je prva Australka u povijesti aktualnog prvaka WABA lige Cinkarne Celje s kojim je potpisala dvogodišnji ugovor.

Taylah Simmons je zadnji dve sezoni odigrala v avstralski ligi NBL ligi. V lanski sezoni je bila s povprečjem 15,7 točk na tekmo najboljša strelka ekipe Cockburn, v letošnji sezoni pa igra za ekipo Geelong Supercarts. V prejšnji sezoni je v klubu Southside Flyers dobila priložnost tudi v osemčlanski avstralski profesionalni WNBL ligi. Odigrala je 6 tekem s povrečji 1.0 točk in 1.2 skokov. (ŽKK Cinkarna Celje)

Taylah Simmons, Cinkarna Celje:« Zelo sem hvaležna klubu za priložnost in navdušena nad tem, da se bom kmalu pridružila novemu klubu. Komaj čakam, da spoznam nove soigralke, trenerje in mesto, v katerem bom živela. Slovenija je čudovita dežela, enkrat sem jo že obiskala, vedno sem si želela priti nazaj, in zdaj sem dočakala to možnost.«

Damir Grgić, trener Cinkarna Celje:« Gre za igralko, ki smo jo spremljali že kar nekaj časa in lahko igra na več igralnih mestih. Je zelo talentirana, raznovrstna, v najboljših igralskih letih, a po naši oceni še zdaleč ni dosegla svojega limita. Verjamem, da bo skupaj z Marušo Seničar in Saro Loomis v veliko pomoč in oporo vsem ostalim mlajšim košarkaricam na igrišču in izven njega.«

 

Taylah Simmons, the first Australian to play at Cinkarna Celje

Australian forward Taylah Simmons (185 cm, 1997) is the first player from the land »Down Under« at the reigning WABA champion Cinkarna Celje with whom she signed a two-year contract.

Simmons played this summer at Geoolong Lady Supercats in Australian NBL1 South. In 19 games just recently she averaged 10.2 points, 1.8 assists and 1.2 steals. The last season she played at Southside Flyers (WNBL) in the Australian league. But in 6 games she had only 1.0 points and 1.2 rebounds per appearance. The year before (2020) she played with Cockburn Cougars and averaged 15.3 points, 6.2 rebounds, 3.7 assists and 1.7 steals in 19 NBL1 West games.

Foto: gettyimages.ae