WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

dukanovic_mujovic

Prijam za šampionke

Milo Đukanović, predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore, ugostio je košarkašice Budućnosti Bemax nakon osvajanja trofeja u regionalnoj BTravel WABA ligi.

Plavo-bijele su u Bugarskoj stigle do trofeja, a to je priznanje dobrog rada u klubu kaže Đukanović.

“Posebne čestitke za košarkašice Budućnosti Bemax, za ponovljeni uspjeh, za drugu titulu regionalnog takmičenja u posljednje tri godine. Nema boljeg priznanja i potvrde onoga što u KSCG-u radimo za afirmaciju ovog sporta od vaših rezultata. Definitivno ŽKK Budućnost Bemax postaje regionalni brend, to je ono što smo željeli. Vjerovali smo da u Crnoj Gori postoji puno sportskog talenta, kojeg bi trebalo na pravi način obraditi kako bi došli do željenog rezultata. Uvijek smo vjerovali da se naše ambicije ne iscrpljuju u granicama Crne Gore, da možemo više i bolje i to sada pokazujemo kroz primjer košarkašica Budućnosti.”, poručio je Đukanović i dodao:

“Mi mislimo da ni ovo nije krajnji domet, mi mislimo da možemo ići dalje.”

Prijemu u hotelu Hilton prisustvovale su i kadetkinje košarkaškog kluba Lovćen Bemax koje će učestvovati na završnom turniru regionalne lige za taj uzrast u Ljubljani. Kao i nastavnici ekipa iz Bemax lige osnovnih škola Podgorice, koja je u prvom izdanju okupila 14 klubova i gotovo 200 djevojčica.

“Od dolaska na čelo KSCG-a akcenat smo stavili na dva pitanja, da pojačamo rad, da nam se ne bi događalo da nam mladi igrači napuštaju Crnu Goru sa osjećajem da ovdje ne mogu da dobiju pravu stručnu pomoć da nadograde svoj talenat. Mislim da smo na tom planu već napravili solidne rezultate, da je trenerska organizacija počela mnogo ozbiljnije da radi, i mislim da je Goran Bošković, trener košarkašica Budućnosti pravi primjer za to. Takođe i Zoran Kašćelan trener košarkašica Lovćena.”, istakao je predsjednik KSCG-a i nastavio:

“Druga stvar koju smo potencirali je omasovljenje ženske košarke, jer kad nema dovoljno konkurencije u domaćim okvirima, onda izostaju rezultati i na međunarodnoj sceni. Želim zbog toga da snažno pozdravim saradnju između klubova Budućnosti i Lovćena, koja pokazuje da smo uvidjeli koliko je iracionalna ta prenaglašena lokalna konkurentnost, već da bi trebalo da sarađujemo i zajedno izbacujemo kvalitetne košarkašice. Želio bih da posebno afirmišem ideju Lige osnovnih škola u Podgorici. To je jedna sjajna ideja, okupljeno je 14 klubova i 200 djevojčica i od toga nema bolje potvrde ispravnosti naše orjentacije.”

Predsjednik naše kuće košarke posebno se zahvalio Bemax-u, sponzoru dva kluba, ali i pokrovitelju Lige osnovnih škola. Sve je to pokazatelj svijesti o društvenoj odgovornosti i trebalo bi, kaže Đukanović, da bude praksa i ostalim firmama kada dostignu određeni nivo razvijenosti i prihoda.

“Želio bih da se zahvalim kompaniji Bemax, koje pokazuje ono što bi trebalo da rade i druga preduzeća u Crnoj Gori i da pokažu da su dio društvene zajednice u kojoj živimo i stvaramo.”

Košarkašice su Đukanoviću poklonili dres sa potpisima šampionki, a Božica Mujović se zahvalila za podršku u prethodnom periodu predsjednika i KSCG-a uz konstataciju, da je ovo tek početak pravih rezultata. (kscg.me)