WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Prijam za Kraljevo

U danu kada je u Srbiji proglašeno vanredno stanje zbog epidemije Covid 19, bilo je to 16.III., košarkašice Kraljeva pobjedile su u finalu nacionalnog Kupa, upisavši se tako zlatnim slovima u sportsku istoriju grada na Ibru. Zbog uvođenja vanrednog stanja taj uspeh nije na pravi način proslavljen. Zato su  gradski čelnici na čelu sa gradonačelnikom dr.Predragom Terzićem tek sada organizovali prijem za popularne “malene”.

»Ove igračice su heroine, one su ponos našeg grada! Zasluženo im je pripao ovaj trofej, a za nas su praktično osvojile i duplu krunu. U trenutku prekida takmičenja u domaćoj ligi bile su ubedljivo prve sa skorom od 17 pobeda i samo jednog poraza. S obzirom na to da je odigrano više od dve trećine mečeva, po svim pravilima pripada im titula šampiona koja je osvojena na terenu. To samo, iz ko zna kojih interesa, nije jasno ljudima koji sede u KSS, čije odluke nisu u interesu sporta,« rekao je gradonačelnik Terzić, dodajući da će Kraljevčanke uz podršku lokalne samouprave i naredne sezone jurišati na trofeje na svim frontovima.

Zahvaljujući se na čestitkama za osvojeni Kup, ove teme dotakla se i Tatjana Živanović, jedna od najboljih i najiskusnijih igračica: »Da su se u ovakvoj situaciji našli Crvena zvezda i Partizan, uopšte nemam dilemu da bi bili proglašeni prvacima države. Na terenu smo dokazale da smo najbolje. Niko nam ništa nije poklonio, osvojile smo Kup, najbolje smo plasirani srpski tim u regionalnom WABA takmičenju, u domaćoj ligi smo bile ubedljivo prve. Ako nešto nekome nije jasno neka pogleda semafor i tabelu. Tu sve jasno piše.«

 

»Ove devojke su šampionke! Osvojile su kup, a u domaćem prvenstvu su takođe pokazale da im nema premca. Tabela sve jasno govori, dokazali smo na terenu da smo najbolji i da zaslužujemo duplu krunu,« poručio je šef stručnog štaba Dejan Kovačević.

Popularne “malene” osvojile su prvi trofej u klupskoj istoriji, i posle tačno 42 godine i trijumfa odbojkaša Ribnice u Kupu SFRJ, u svoj grad donele prvi seniorski pehar u ekipnim sportovima.

kraljevo.rs