WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

plakat navijaci

Podgorica spremna za Final-Four

Podgorica i ŽKK Budućnost Bemax spremni su za organizaciju finalnog turnira WABA lige, saopšteno je iz podgoričkog kluba. Finalni turnir biće odigran 18. i 19. marta u sportsko kulturnom centru Univerziteta Crne Gore, a plasman su izborili Budućnost Bemax, Athlete Celje i bugarske ekipe Beroe i Montana 2003.

 

Direktor podgoričkog kluba Zoran Vujičić je kazao da je za Budućnost Bemax izuzetna čast organizovati tako značajnu manifestaciju ženske košarke odnosno sporta u Crnoj Gori, ali i u kompletnom regionu.

 

»Smatram da je to sjajna promocija ženske košarke, ali istovremeno i Podgorice i Crne Gore. Samom organizacijom ovogodišnjeg fajnal fora ulazimo u istoriju, kao prvi klub koji je to uspio da uradi tri puta za četiri godine. Sam taj podatak dovoljno govori koliko smo povećeni našem primarnom cilju, a to je afirmacija i promocija tog sporta,« kazao je Vujičić na konferenciji za novinare.

 

Podsjetio je, kako je Podgorica prošle godine dobila najveće ocjene za organizaciju završnog turnira.

 

»Dobro popunjene tribine uz ambijent kakav je rijetkost u ženskoj košarci, poslali smo prelijepu sliku iz našeg grada cijelom regionu. Svjesni smo da smo sami sebi sada zadali težak zadatak, ali sam uvjeren da ćemo i ovog puta opravdati povjerenje Borda lige, koji nam je jednoglasno dao podršku.«

 

Zatim je naglasio da se organizator potrudio da sve ekipe, kao i gosti iz država okruženja, budu smješteni u najboljim hotelima.

 

»Uz vrhunske uslove u dvorani Univerziteta Crne Gore, vjerujem da će na kraju svi biti zadovoljni, što je naš primarni cilj. Već imamo najave da će utakmicama u Podgorici prisustvovati gosti iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Bugarske, a posebna nam je čast što je dolazak potvrdio gradonačelnk Montane, član evropskog parlamenta,« kazao je Vujičić.

 

Organizator je kao i prošle godine radio na promociji ženske košarke u svim podgoričkim osnovnim školama.

 

»Đaci će biti naši gosti, za koje smo pripremili i specijalne poklone. Animirali smo sve škole košarke, kao i sve ženske košarkaške klubove iz Crne Gore, tako da će sve djevojčice koje treniraju košarku imati priliku da uživo posmatraju četiri najbolja tima u ovom takmičenju. Samim tim vjerujem da ćemo još jednom napraviti košarkaški spektakl, uz atmosferu kakva se ne pamti kada je u pitanju ženska košarka,” kazao je Vujičić.

 

Po njegovim riječima je Budućnost Bemax plasmanom na finalni turnir ostvarila primarni cilj.

 

»Niko iz kluba ni stručnom štabu, ni igračicama ne postavlja nikakav imperativ. Nemamo rezultatskog pritiska, posebno ne u situaciji u kojoj smo, jer smo ostali bez dvije igračice iz petorke, tako da fajnal for nijesmo organizovali sa ciljem da se mora odbraniti titula, već želimo da pokažemo da i u takvim okolnostima radimo prije svega na promociji ženske košarke u našoj zemlji.«

 

Foto: Borislav Kragić/WABA