WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Orlovi potpisali Ines Babić i Teodoru Trebovac

Orlovi su formiranje ekipe za novu sezonu u WABA ligi nastavili dolaskom juniorske reprezentativke BiH Ines Babić (182 cm, 2001) i Teodore Trebovac (170 cm, 1996) te novim ugovorom za isto tako juniorsku reprezentativku BiH Dariju Babić (184 cm, 2001). Prošli mjesec su nastavak suradnje već potvrdile Tamara Rajić i Marina Ristić.

 

Ines Babić je u sezonama 2016/17 i 2017/18 u WABA ligi već odigrala nekoliko utakmica za Play Off. Z zadnjem prvenstvu BiH je u sarajevskom klubu nakon 14 odigranih utakmica imala prosjeke od 4.1 poena, 2.1 skokova, 0.4 asistencija.

»Nakon što me trenerica Dragana Svitlica kontaktirala, jako malo vremena mi je trebalo da se odlučim za suradnju iz razloga što smatram da su Orlovi jedna jako zdrava sredina, zajedno sa trenericom koja mi definitivno može ponuditi odličnu priliku za daljni košarkaški ali i personalni razvoj. U narednoj sezoni definitivno očekujem svoj veliki napredak, te ono što mogu obećati jest da ću sigurno dati svoj maksimum i doprinos kako bismo ostvarili cilj, odnosno osvajanje Prvenstva i Kupa BiH,« rekla je Ines Babić.

 

Teodora Trebovac se nakon pet sezona vrača u Banja Luku, gdje je u razdoblju od 2012. do 2015.godine prvoligašku košarku igrala za Mladi Krajišnik. Zatim je prešla u Novosadska ŽKA, nastavila u Šapcu te se vratila u Novi Sad, ali u klub 021. Na 18 utakmica prvenstva Srbije je u prosjeku upisavala 6.4 poena, 2.4 skokova, 3.1 asistencija i 1.4 ukradenih lopti.

»Dvostruko slavlje. Danas sam položila ispit na Pravnom fakultetu i potpisala za Orlove. O budućem klubu sam čula sve u superlativu od mog sad već bivšeg trenera i ne sumnjam da ću se brzo uklopiti u ekipu. Drago mi je što ću sarađivati sa novim trenerom Draganom Svitlicom koja je imala zavidnu međunarodnu karijeru i ubijeđena sam da ćemo sa njom postići odlične rezultate,« razmišlja Teodora Trebovac.

Darija Babić je u prošloj sezoni za Orlove zaigrala na 13 utakmica WABA lige s prosjekom od 2.7 poena, 2.3 skokova, 0.2 asistencija i 0.2 blokada.

»Svoju saradnju sa Orlovima sam produžila zbog ostajanja u Banja Luci i upisivanja fakulteta, a naravno i zbog daljeg napretka u košarci. Od sebe u narednoj sezoni očekujem da nastavim sa dobrim random i da od sebe pružim jos više nego što sam prošle sezone. Publici bih se prije svega zahvalila za prošlu sezonu i podršku koju su nam tada pružili, a za ovu bih poručila da dođu u još većem broju i naprave još bolju atmosferu,« rijeći su Darije Babić.

 

Orlovi inks Ines Babic and Teodora Trebovac, re-signs Darija Babic

Orlovi continued building their roster for the upcoming season by inking Ines Babic (182 cm, 2001) and Teodora Trebovac (170 cm, 1996) and re-signed Darija Babic (184 cm, 2001).

 

Ines Babic has played for the last four seasons at Play Off. In 14 Bosnian League games she recorded 4.1ppg and 2.1rpg last season. She has already played in WABA League from 2016 to 2018 with Play Off.

Teodora Trebovac arrives for Serbian side 021 Novi Sad for whom she averaged 6.4 points, 2.4 rebpunds, 3.1 assists and 1.4 steals. She grew up with the fellow Banja Luka’s club Mladi Krajisnik and has already played for Novosadska ZKA and Sabac in Serbia.

 

Darija Babic registered 2.7 points, 2.3 rebounds, 0.2 assists and 0.2 blocks in 13 WABA League games last season.