WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Novo ime: Vojvodina 021

021 je promenio ime, grb i klupske boje. Od danas se zove se i nastupa u svim takmičenjima i kategorijama kao ŽKK Vojvodina 021. Boje su belo crvene.

 

“Nastavljamo slavnu istoriju velikog kluba koji je osvojio brojne titule i iznedrio neke od najboljih košarkašica. Spremni smo da preuzmemo odgovornost i težunu imena i boja Vojvodine”,

»U saradnji sa gradskim i pokrajinskim sportskim organima, i uz saglasnost i odobravanje svih relevantnih činilaca jednog od najpopularnijih sportskih društava u Srbiji i na Balkanu naš klub se od danas zove i takmiči u svim kategorijama pod imenom Ženski košarkaški klub „Vojvodina 021“ umesto dosadašnjeg KK „021“.

Nastavljamo slavnu istoriju velikog kluba koji je osvojio brojne titule i iznedrio neke od najboljih svetskih košarkašica, i svesni smo a i spremni da preuzmemo odgovornost i težinu imena i boja Vojvodine.

Ljudi koji vode novosadski sport na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem, puno su učinili da se „Voša“ vrati Novosađanima i svim njenim navijačima i na tome im veliko hvala u ime svih „Vojvodinaša“.

U takmičenja Prve ženske lige Srbije, Kupa „Milana Cige Vasojevića“ i međunarodne VABA lige ulazimo kao ŽKK „VOJVODINA 021“ a sportski stremimo da bar jedno takmičenje završimo kao „VOŠA ŠAMPION“.

U nadi da će takmičenja početi i završiti se u sportskom duhu i na terenu kako i dolikuje, želimo svima dobro zdravlje i puno uspeham,« navodi se u saopštenju kluba.

 

021 change its name to Vojvodina 021

WABA League newcomer 021 of Serbia changed its name, logo and club colors. As of today, it is called and appears in all competitions and categories as ZKK Vojvodina 021. The colors are white and red.