WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

marusa senicar triglav 2018

Maruša Seničar iz Triglava u Celje

Slovenska reprezentativka Maruša Seničar (187 cm, 1997) je novo pojačanje doprvaka BTravel WABA lige Cinkarne Celje s kojim je potpisala dugogodišnji ugovor.

Seničarjeva je svojo košarkarsko pot začela v ŽKK Krka iz Novega mesta, zadnjih pet sezon pa je nastopila za ŽKK Triglav iz Kranja. Seničarjeva je bila članica mlade reprezentance Slovenije (U – 20), ki je na evropskem prvenstvu na Portugalskem (2017) osvojila srebrno odličje, v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu pa je postala tudi stalna članica članske reprezentance Slovenije, ki je v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2019 dvakrat premagala Romunijo ter po enkrat Finsko in Francijo. V dosedanji karieri se lahko pohvali še s 5. mestom na mladinskem evropskem prvenstvu leta 2015 v Celju ter dvema naslovoma pokalne prvakinje Slovenije z ekipo kranjskega Triglava.

Maruša Seničar, ŽKK Cinkarna Celje:  »Ob tej priložnosti bi se želela zahvaliti ŽKK Triglav za vso podporo, ki so mi jo nudili skozi zadnja leta. Vesela sem, da sem lahko igrala in sodelovala z odličnimi igralkami in trenerji. Za prestop v Cinkarno Celje sem se odločila, ker želim narediti korak naprej v svoji karieri. Večino igralk in trenerjev  že zelo dobro poznam  iz preteklosti, zato se izjemno veselim novih izzivov in sodelovanja s celjskim klubom.«

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Izjemno sem vesel prihoda Maruše Seničar, saj njene igralske kvalitete in sposobnosti že iz mlajših reprezentančnih selekcij ter članske reprezentance Slovenije odlično poznam in jih zelo cenim. Prepričan sem, da se bo Maruša v našem klubu hitro ujela s preostankom ekipe, saj je z večino igralk vrsto let skupaj igrala že v različnih reprezentancah. Verjamem, da lahko s prihodom v našo sredino stori še korak naprej v svoji karieri, nam pa izdatno pomaga pri doseganju naših ciljev v naslednjih letih.« (ŽKK Celje)

 

Cinkarna Celje inks national team member Marusa Senicar

BTravel WABA League runner-up continued buliding a roster for the upocoming season by signing  Slovenian national team member Marusa Senicar (187 cm, 1997) on a multi-year deal.

Senicar arrives from Triglav, where she spent last five seasons. In the latest one, she averaged 7.8 points, 8.3 rebounds, 2.5 assists ad 2.0 steals in 33 Prva liga games.

Senicar grew up with Novo mesto and is well known WABA figure who played there  from 2013 to 2016