WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Leticia Soares nova Brazilka u Celju

Još jedna Brazilka će igrati za Cinkarnu Celje u novoj sezoni 2024/2025. Nakon što je MVP regularnog dijela Thayna Silva produžila suradnju, je ugovor potpisala i krilni centar Leticia Soares (188 cm, 1997)

Soaresova je v prvi del prejšnje sezone preživela pri portugalskem prvoligašu Ferragudu (14,3 točk, 5,8 skokov), v drugem delu pa je z Benfico postala pokalna in državna prvakinja Portugalske. Na finalnem pokalnem turnirju je bila izbrana za najkoristnejšo igralko turnirja – MVP. Prejšnji konec tedna pa je z brazilskim klubom SESI Araraquara postala južnoameriška klubska prvakinja (9,5 točk, 12 skokov – povprečje na zaključnem turnirju).

Leticia Soares je v ameriški študentski NCAA ligi diplomirala na univerzi San Diego, svojo evropsko pot pa je začela pri portugalskem prvoligašu Gdessi Barreiro.

Soaresova je že od leta 2012 naprej del brazilskih reprezentančnih selekcij. Leta 2012 je v dresu Brazilije nastopila na južnoameriškem prvenstvu do 15 let, leto dni kasneje na ameriškem prvenstvu za kadetinje (U16), leta 2014 pa je z Brazilijo na svetovnem prvenstvu do 17 let osvojila 9. mesto.

Leticia Soares, ŽKK Cinkarna Celje:« Vesela sem, da prihajam v klub z zmagovalno mentaliteto in izjemno tradicijo. Rojakinji Thayna Silva in Isabela Ramona sta mi o celjskem klubu govorili v superlativih, zato je bila odločitev za prihod v serijskega slovenskega prvaka še toliko lažja. V prihodnji sezoni bom skušala prispevati svoj maksimalen delež k novih uspehom kluba. Zelo se že veselim, da spoznam nove soigralke, trenerje in navijače.«

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: » Po odhodu Mojce Jelenc in Niyah Becker smo iskali okrepitev na pozicijah pod košem. Vrzel bomo zapolnili s prihodom Brazilke, ki je v najboljših košarkarskih letih, že ima evropske izkušnje in lahko igra na več igralnih mestih. Po podatkih, ki smo jih dobili gre za zelo pozitivno in kvalitetno osebo in košarkarico. Verjamem, da se bo v Celju dobro počutila ter, da bo na igrišču našim mladim dekletom v izdatno pomoč.” (ŽKK Cinkarna Celje)

 

New Brazilian player in Cinkarna Celje – Leticia Soares

Cinkarna Celje added another Brazilian player to their squad when they reached an agreement to sign power forward Leticia Soares (188 cm, 1997).

Soares arrives from Benfica for whom she averaged 8.2 points, 7.1 rebounds, 1.6 assists, 1.0 steals and 0.1 blocks in 17 Portugal Liga Feminina games last season. She led Benfica to the Championship and Cup titles and was named Cup Final-Four MVP.

Soares has played for the University of San Diego plus in Spain (Instituto Rosalia), Portugal (GDESSA/Barreiro, Lagoa) and Brazil (Ituano, SESI Arraraquara).