WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

istanbul-uni_apr2018

Istanbul Uni umjesto Medveščaka

Petostruki uzastopni hrvatski prvak Medveščak je nekoliko dana nakon žrijeba WABA lige 2018/19 odustao od natjecanja u skupini A u kojoj je trebao igrati zajedno sa ekipama Cinkana Celje, Ragusa, Crvena zvezda, Play Off Ultra i Beroe.

U službenom dopisu Bordu ligu stoji kako »ovosezonski roster naše seniorske ekipe je jednostavno premlad i nismo konkurentni niti imamo ekipu za regionalne utakmice. Sve naše “seniorske” igračice su srednjoškolke kojima škole više ne onomogućuju toliko izostanaka i samim time nemamo s kim igrati utakmice regionalne lige preko tjedna« te »ovu smo se sezonu financijski preiscrpili i jednostavno nismo pronašli sredstva za daljnje igranje, a Grad nas i dalje ne smatra relevantnim za sufinanciranje unatoč svim postignutim vrhunskim rezultatima«.

Bord lige je nakon otkaza Medveščaka aktivirao odluku skupštine WABA lige, da se u slučaju eventualnog otkaza bilo koje ekipe prihvati molba turskog kluba Istanbul Universitesi za dodjelu wild-carda za WABA ligu 2018/19. Istanbul Universitesi je time u skupini A  zamjenio Medveščak.

 

Medvescak withdraw, replaced by Istanbul Uni

Five-peat Croatian champion Medvescak decided to withdraw from the 2018-19 WABA League just a few days after a draw because of »low numbers of experienced players« and the financial problems, the club officially announced.

Medvescak were drawn in Group A with Cinkarna Celje, Ragusa, Crvena zvezda, Play Off Ultra and Beroe.

Turkish side Istanbul Universitesi will take Medvescak’s place in Group A.