WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

In memoriam: dr.Lazar Pantelić

U Novom Sadu je u 61.godini preminuo dr.Lazar Pantelić, dugogodišnji predsjednik ŽKK Vojvodina iz Novog Sada koja je od 2005. do 2014.godine bila redovni sudionik WABA lige te u dva navrata (2006. i 2013.) učesnik Final-Foura koji je oba puta održan u Novom Sadu.

Dr.Lazar Pantelić je u Novom Sadu je završio Stomatološki fakultet, kao jedan od najboljih studenata u generaciji, gde je otvorio stomatološku ordinaciju, i svojim pozivom se bavio svakodnevno do kraja života. Po struci je bio stomatolog, a po zvanju diplomirani sportski menadžer i košarkaški trener.

Košarkom je počeo da se bavi kao igrač u srednjoškolskim danima. U upravu ŽKK Vojvodina je ušao po pozivu 1993.godine u svojstvu generalnog sponzora. Imenu kluba je dodat prefiks Kardiodent, po nazivu stomatološke ordinacije braće Pantelić. Pod njegovim rukovođenjem je klub 2001.godine osvojio Kup Jugoslavije (prvi trofej nakon 29 godina!) te je pet puta bio finalista prvenstava i državnog kupa. U klubu je ostao do 2008.godine.

Pored angažovanja u ŽKK Vojvodina, uporedo je učestvovao u radu košarkaških organizacija Novog Sada, Vojvodine, Srbije i FIBA. Između ostalog je bio predsednik Košarkaškog saveza Novog Sada, Košarkaškog saveza Vojvodine, predsednik Komisije za žensku košarku Košarkaškog saveza Srbije, član Komisije za žensku košarku FIBA, i drugih sportskih organa.

Bio je i koordinator domaćih i medjunarodnih košarkaških manifestacija u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji.

WABA liga izražava najdublju sućut  porodici

 

Former ZKK Vojvodina president dr.Lazar Pantelic dies

An ex-ZKK Vojvodina Novi Sad president dr.Lazar Pantelic has died aged 60.

Dr.Lazar Pantelic (1960-2020) joined ZKK Vojvodina’s board in 1993 and was president until 2008.

His name is closely linked with the winning the FR Yugoslavian Cup in 2001, after 29 years without winning the title.