WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

podgorica mesto

Final-Four u Podgorici

Bord WABA lige, na osnovu raspisanog  konkursa za kandidaturo za organizaciju F4 za sezonu 2016/2017, doneo je jednoglasnu odluku da F4 za sezonu 2016/2017 bude održan u Podgorici.

 

OBRAZLOŽENJE:

U kancelariju WABA lige pristigle su 2 kandidature za organizaciju F4: ŽKK Beroe iz Stare Zagore i ŽKK Budućnost Bemaxa iz Podgorice.

Razmatrajući obe ponude, BORD lige je konstatovao, da su u delu smeštaja ekipa, osiguranja utakmica, medicinskog obezbeđenja, live streaminga na utakmicama, plaćanja sudijskih taksi, putnih troškova i taksi zapisnićkog stola, obezbeđivanja medalja i pehara, medijske prezentacije kao i obezbeđivanja termina za treninge, obe ekipe dale podjednake ponude.

Ekipa Beroa iz Stare Zagore je imala prednost u odnosu na ŽKK Budućnost Bemax po osnovu konačnog plasmana na tabeli u vreme završenog konkursa.

Prednost kandidature ekipe Budućnost Bemaxa iz Podgorice, na osnovu koje je BORD WABA lige, doneo jednoglasnu odluku o domaćinu F4 za sezonu 2016/2017 je bila:

  1. Uslovnija dvorana za odigravanje utakmica koja ispunjava sve potrebne standarde po FIBA pravilima i u kojoj su bila održana žensko Europsko prvenstvo do 20 godina i Europsko prvenstvo za muškarce u kategoriji U – 18.
  2. Nagradni fond ŽKK Budućnost Bemaxa iz Podgorice je veći za polovinu iznosa kojeg je ponudio ŽKK Beroe iz Stare Zagore, isto tako ŽKK Budućnost je predvidela nagrade za sve 4 ekipe ućesnike F4, a Beroe iz Stare Zagore za tri prvoplasirane ekipe.
  3. ŽKK Budućnost Bemax iz Podgorice je obezbedila najmanje 2 direktna TV prenosa na nacionalnoj TV Crne Gore i satelitu (polufinale i finale), dok je ekipa Beroa iz Stare Zagore samo konstatovala, da dvorana ispunjava uslove za organizaciju TV prenosa.

 

Na osnovu svega navedenog, BORD WABA lige, doneo je jednoglasnu odluku o domaćinu ovogodišnjeg F4, koji će se 18. i 19. marta održati u Podgorici.

 

 

Podgorica will host 2017 Final-Four

WABA’s Board announced today the 2017 Final-Four will be played in Podgorica on March 18 and 19. The capital of Montenegro will host the Final-Four for the third time.

Podgorica was also the site of the Final-Four in 2014, when Radivoj Korac in all-Serbian finals defeated Crvena zvezda 87-83 in three overtime, and in 2016, when the host team Buducnost Bemax won their first title by defeating Croatian champion Medvescak in the final 74-58.