WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Final-Four 2023 u Podgorici

Bord WABA lige, na osnovu raspisanog  konkursa za kandidaturu za organizaciju Final-Foura za sezonu 2022/23, doneo je jednoglasnu odluku da F4 za sezonu 2022/23 bude održan u Podgorici.

 

OBRAZLOŽENJE:

U kancelariju WABA lige pristigla je jedna kandidature za organizaciju Final-Foura: ŽKK Budućnost Bemaxa iz Podgorice.

Razmatrajući ponudu, BORD lige je konstatovao, da je ŽKK Budućnost Bemax ispunila sve uslove iz konkursa i zato je doneo jednoglasnu odluku o domaćinu F4 za sezonu 2022/23 koja je povjerena ŽKK Budućnost Bemaxa.

 

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo dobili organizaciju završnog turnira. Zahvaljujem se Bordu WABA lige koji je prepoznao naš napor da konstantno dajemo doprinos što boljoj promociji ženske košarke i samim tim damo dodatni pečat i ovom takmičenju. Ipak, najveću zahvalnost naš klub duguje generalnom sponzoru, kompaniji “Bemax”, bez kojeg bi sve ovo bilo nezamislivo. Naš sponzor maksimalno podržava ove djevojke, a nakon organizacije fajnal fora WABA lige do 17 godina, koji će se održati ovog vikenda u Podgorici, dobili smo dodatnu podršku da se prijavimo i za organizaciju završnog turnira u seniorskoj konkurenciji – rekao je Zoran Vujičić, direktor kluba.

Prvi čovjek crnogorskog šampiona nada se da će Budućnost Bemax još jednom biti dobar domaćin, a očekuje i dobru posjetu u “Bemax areni”.

“Mislim da je naša nikad mlađa ekipa zaslužila da na svom terenu odigra dva najvažnija meča u sezoni. Kao što je poznato u sezonu smo ušli znatno podmlađeni, bez velikih rezultatskih imperativa, ali kako je sezona odmicala pokazalo se da su mlade igračice napredovale i da smo zasluženo došli do situacije da budemo prvi na kraju ligaškog dijela, a trenutno imamo samo jedan poraz. Podgorica je i ranije dobijala sve čestitke za organizaciju, a s obzirom da će opet  igrati u ,,Bemax areni“, koja je prošle godine bila domaćin najbolje ikad organizovane zavrsnice nadam se da ponovo možemo napraviti svojevrsnu promociju ženske košarke i da će Podgorica poslati lijepu sliku region,” uvjeren je Zoran Vujičić.

 

Podgorica will host the 2023 Final-Four

WABA’s Board announced today the 2023 Final-Four will be played in Podgorica on March 25 and 26. The capital of Montenegro will host the Final-Four for the fifth time.

Podgorica was also the site of the Final-Four in 2014 when Radivoj Korac in all-Serbian finals defeated Crvena zvezda 87-83 in three overtime, in 2016, when the host team Buducnost Bemax won their first title by defeating Croatian champion Medvescak in the final 74-58, in 2017 when Slovenian side Athlete Celje won their second title by defeating Beroe, Bulgaria, 61-57 and the previous years when Cinkarna Celje defeated Buducnost Bemax 58-51.