WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Dragana Živković najbolja u Crnoj Gori

Nakon dvije godine Košarkaški savez Crne Gore ponovo je na tradicionalnoj svečanosti proglasio najbolje.

Najbolja košarkašica je prvi put Dragana Živković, kapitenka Budućnost Bemaxa, a kao i 2019. godine najbolja mlada igračica je članica Budućnost Bemaxa Marija Leković.

-Čast je i privilegija biti najbolji. Želim da se zahvalim svima na ukazanom povjerenju, što su prepoznali moj rad i trud, a znajući da godinama u ženskoj košarci bilježimo sjajne rezultate ponosna sam što je ova nagrada pripala meni. Zasluge naravno idu i mom klubu, saigračicama i stručnom štabu, jer smo svi zajedno gradili uspjehe, a tokom 2021.godine dodatno napredovale, što pokazuju i rezultati, iako imamo nikad mlađi tim – kazala je Živković.

Kapitenka “plavih” vjeruje da i 2022.godina biti uspješna.

-Nadam se da će i naredna godina biti uspješna, da ćemo ostvariti ciljeve, odbraniti duplu krunu, biti u prilici da napadnemo i trofej u WABA ligi. Što se tiče reprezentacije vjerujem da ćemo u odlučujućim mečevima sa Danskom osigurati još jedan plasman na Eurobasket – dodala je Živković.

Najbolja mlada igračica je Marija Leković, čiji talenat je prepoznala i FIBA, uvrstivši je u pet najvećih talenata Evrope.

-Ponosna sam što sam dobila ovo priznanje koje mi donosi dodatnu obavezu da radim još bolje i da budem na još većem nivou. Imale smo sjajnu godinu, a sada se spremamo za nove izazove, gdje ćemo nastojati da potvrdimo naš potencijal – naglasila je Leković. (pobjeda.me/Rajko Perović)

 

Foto: ŽKK Budućnost Bemax