WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Crvena zvezda pred novom sezonom

Crvena zvezda se je nakon jednogodišnjeg odsustva vratila u WABA ligu i na press konfernciji predstavila planove.

ККЖ Црвена звезда је одржала прес-конференцију уочи почетка нове сезоне у регионалној WАBА лиги у којој први меч игра 6. октобра (19 ч) у Подгорици, против браниоца трофеја Будућности Бемаx. Своја очекивања од те утакмице и нове сезоне изнели су нова председница клуба Наташа Ковачевић, тренер Драган Вуковић и капитен Александра Катанић.

Наташа Ковачевић (22 год) играла је у протеклој сезони за Црвену звезду и учествовала у освајању Купа Србије и пласману у финале домаћег првенства, а пре месец дана постала је најмлађи председник у историји клуба и једна од најмлађих личност на челу једног клуба у свим спортовима у Европи.

„У прилици сам да будем прва међу једнакима у нашем најтрофејнијем женском кошаркашком клубу. Када су у питању амбиције, Звезда увек очекује највише. Наш грб нас обавезује на то. Прошле године смо освојили један трофеј – домаћи Куп, а у наредној желимо да одемо и корак даље“, рекла је Наташа Ковачевић и наставила: „Такмичење у регионалној WАБА лиги је сасвим ново искуство за наше девојке којима ће то бити велико искуство и прилика да напредују. Црвена звезда у свом првом тиму има осам младих и јуниорских репрезентативки које представљају будућност наше кошарке“.

На питање да ли су њене године (22) мана или предност за функцију на којој се тренутно налази, Наташа Ковачевић је одговорила:

„Можда неки од вас с разлогом сумњају, међутим, ја сматрам да моја младост није мана, јер младост подразумева и храброст да сањате велике снове. А мој сан је Звезда и то успешна Звезда. Жарко желим да Звезда као институција буде јака као што је некада била, а имамо добар пример нашег мушког тима који је у европској елити“.

Тренер Драган Вуковић је захвалио управи Црвене звезде на челу с Наташом Ковачевић на томе што су обезбедили добре услове екипи уочи почетка сезоне и што нема егзистенционалних проблема као у претходном периоду:

„У новој сезони играћемо у две лиге, домаћој и WАBА која ће нам послужити да наше играчице очврсну и стекну искуство које им недостаје. Регионална лига је нека врста прелаза ка еврокуповима који би требало да буду наш циљ у неком наредном периоду. Немамо велико искуство, али имамо велики таленат и енергију. Циљ у WАBА лиги је да се пробијемо у други круг и обезбедимо нових осам утакмица, а после тога је све могуће, јер показало се да младе екипе расту током сезоне и да могу много више да постигну него што је то можда изгледало на старту. Што се тиче домаће сезоне, нема више доминантног „Кораћа“, већ ће неколико тимова, међу којима и Црвена звезда, конкурисати за трофеј“.

Капитен Александра Катанић је истакла да је Будућност фаворит на отварању сезоне, али да Црвена звезда не иде у Подгорицу са белом заставом:

„Будућност је као шампион регионалне лиге фаворит и најјачи могући противник, тим пре што играмо у гостима, али је њена екипа и највећи могући изазов. Јесмо млад тим, али нисмо неискусне. Прошле године смо освојиле домаћи Куп а сада желимо да освојимо и нешто више“.