WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

Boskovic-montana-f4

Bošković ostaje na klupi Budućnosti

Dobitna kombinacija se ne mijenja, a time su vodil i u Budućnost Bemaxu koji je produžio saradanju sa trenerom Goranom Boškovićem. Uspješni stručnjak će tako i petu sezonu zaredom voditi »vučice«, koje će u sezoni koja slijedi imati težak zadatak nakon što su prošle godine osvojile triplu krunu.

»Relativno brzo i lako smo se dogovorili, tako da naša saradnja produžena. Istim stazama uspjeha nastavićem da koračamo i da radimo na podizanju kluba na svim nivoima,« potvrdio je Goran Bošković.

Podgoričanke su krajem aprila tripl krunu začinile na Cetinju – nakon 84. pobjede u nizu na domaćoj sceni, osvojile su 11. titulu prvaka (devetu u Crnoj Gori, jer su dva puta bila šampionke SCG), ujedno sedmu uzastopnu, baš kao i sedmu vezanu duplu krunu. O kakvoj domanaciji na domaćoj sceni je riječ najbolje potvrđuje podatak da su Podgoričanke petu sezonu u našoj zemlji bez poraza.

Definitivno stvaralac nove, moderne, superiorne Budućnosti je Goran Bošković sa brojkama po kojima mu pozavidjeli svi evropski stručnjaci – 134 utakmice, 121 pobjeda i 10 trofeja za četiri sezone. (Arena)

 

Buducnost keeps coach Goran Boskovic

Reigning champion Buducnost Bemax announced that head coach Goran Boskovic will remain at the helm for the 2018-19 season. Boskovic took over on the bench in the summer 2014 and produced instant success, winning the 2016 and 2018 WABA League title plus four consecutive Montengrin Championship and Cup titles from 2015 to 2018. He won 90.2% of his all games (121-13 record) including all of its 66 domestic games.

 

Foto: Gojko Kusić/WABA