WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

ana vojtulek pozega 16-17

Ana Vojtulek jedina nova u Medveščaku

Hrvatski prvak Medveščak je startao u pripreme za novu sezonu. Trener Braslav Turić okupio je Medekice na prvom treningu i početku priprema koje će trajati pet tjedana do početka nove sezone. Ono što je izvjesno je činjenica da dres Medveščaka u novoj sezoni neće nositi Anja Majstorović (karijeru nastavlja u Španjolskoj) i Iva Todorić koja trenira s Medveščakom u iščekivanju odlaska u inozemstvo.

Jedino pojačanje serijskih prvakinja Hrvatske (2014-2017) je centar juniorske reprezentacije Ana Vojtulek (189 cm, 199) koja dolazi iz redova polufinalista nacionalnog prvenstva Plamen Požege. Vojtulek je svoj prvu prvoligašku sezonu završila sa 10.8 poena, 8.2 skokova, 1.2 asistencija, 1.4 osvojenih lopti i 0.6 blokada po utakmici (17).

Na juniorskom EP u Mađarskoj je za reprezentaciju Hrvatske zaigrala na svih sedam utakmica i u prosjeku bilježila po 4.4 poena, 4.3 skokova, 0.6 asistencija, 1.1 osvojenih lopti i 0.3 blokada.

»Ostali smo bez dvije odlične igračice koje su u značajnoj mjeri kreirale rezultat u prošloj i proteklih sezona.  Pristupila nam je Ana Vojtulek iz Požege i ona je jedina nova igračica u našem rosteru. Ovaj početak priprema propustit će Macan (bolest) i Tadić (maturalno putovanje) tako da će nam trebati određeno vrijeme da se kompletiramo. Što se tiče ovog pripremnog perioda jedino je izvjesno da ćemo 23. i 24.IX. nastupiti na turniru u Virju na kojem će sudjelovati Grosuplje, Play off i domaćin Podravac. Planiramo odigravanje još nekoliko prijateljskih utakmica”, izvjestio je trener Turić. (Krešimir Galić/ksz-zagreb.hr)

 

Medvescak inks teens Ana Vojtulek

Croatian champion Medvescak invested in its future by signing Junior National  team member Ana Vojtulek (189 cm, 1999) on a multi-year contract.

Vojtulek arrives from Plamen Pozega, where she averaged 10.8 points, 8.2 rebounds, 1.2 assists, 1.4 steals and 0.6 blocks over 24 minutes in 17 Croatian A1 League games last season.

Vojtulek spent this summer representing  the U18 Croatian national team at Junior European Championship in Hungary where she posted 4.4 points, 4.3 rebounds, 0.6 assists, 1.1 steals and 0.3 blocks over 16 minutes in seven games.

 

Foto: Ana Vojtulek (034portal.hr)