WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

orozovic pecs

Sanja Orozović u Budućnosti Bemaxu

Nakon četiri sezone se u WABA ligu vrača Sanja Orozović (183 cm, 1990), najbolji strelac u sezoni 2012-13, nakon što je potpisala za Budućnost Bemax.

Orozović je prošlu sezonu počela u matičnom Spartaku iz Subotice, u novembru je prešla u Poljsku kod TS Ostrovia Ostrow, da bi se u martu priključila Partizanu 1953 za kojeg je u play-offu prvenstva Srbije odigrala samo dve utakmice (prosjeki 12.5 poena, 5.0 skokova i 4.0 assistencija).

 

Orozović ima već dvogodišnje iskustvo sa WABA ligom. Za Celje igrala u sezonama 2011-12 i 2012-13, u kojoj je bila prvi strijelac. Pored  20.9 poena je po utakmici upisavala još 6.4 skokova, 1.9 asistencija i 1.1 osvojenih lopti. Ukupno je odigrala 14 utakmica.

Orozović je igrala još za Partizan te u inostranstvu za PEAC-Pecs u Mađarskoj i Okzhetpes Kokshetay u Kazakstanu. Prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije s kojim je bila učesnih Prvenstava Europe od 2006. do 2010.godine.

 

»Možda zvuči malo čudno da poslije nekoliko sezona u inostranstvu dolazim u Regionalnu ligu, ali mislim da sam napravila dobar potez. Budućnost je klub koji je posljednjij godina izgradio oubiljan imidž, klub koji je uvijek imao velike ambicije i sigurno da je sve to uticalo da prohvatim ponudu. Istovremeno, nakon možda malog pada vjerujem da ću u Budućnosti opet da se dignem,« prokomentarisala je za Arenu Sanja Orozović.

 

Buducnost Bemax lands Sanja Orozovic

Buducnost Bemax added another player to their roster by inking Serbian Sanja Orozovic on a one-year cotract.

Orozovic started last season with Spartak Subotica, in November moved to Poland to play for TS Ostrovia Ostrow and in March joined Partizan 1953, for whom she averaged 12.5 points, 5.0 rebounds and 4.0 assists in just two Serbian play-off games.

Orozovic is well known WABA figure who played for Celje two seasons. In the latest one, 2012-13, she averaged league-leading 20.9 points, 6.4 rebounds, 1.9 assists and 1.1 steals in 14 games. She has already played for Partizan in Serbia plus PEAC-Pecs in Hungray and Okzhetpes Kokshetay in Kazakhstan.

Orozovic was a member of all Serbian youth national teams, playing at the European Championships from 2006 to 2010.