WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

waba&Btravel potpis 2017

Potpisan ugovor WABA lige i BTravela

Redovna skupština WABA liga u Slavonskom Brodu je počela potpisivanje sponzorskog ugovora WABA lige i BTravela prema kojem će takmičenje u sledeće četiri godine nositi ime BTravel WABA liga, a u tom razdoblju će se organizirati i turniri te ljetni kampovi za košarkašice mlađih dobnih uzrasta iz regiona.

 

Srbobran Filipović, predsednik WABA lige: »Velika je privilegija i odgovornost biti na čelu tima koji rukovodi takmičenjem u najelitnijoj ligi ženske košarke u ovom delu jugoistočne Evrope.  U proteklih 16 sezona, u ligi koja okuplja najbolje timove i prvake država regiona, imali smo prilike da se mnogo puta radujemo i proslavljamo rezultate reprezentacija u kojima su nastupale košarkašice, čijim potezima smo se divili u regionalnom takmičenju gledajući ih kroz utakmice u WABA ligi i na prazniku završnice naše lige Final-Fouru.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da su na upravo završenom prvenstvu Evrope u Češkoj, od 16 najboljih reprezentacija učestvovale i tri iz našeg regiona (Crna Gora, Slovenija i Srbija), da je ukupno 33 košarkašica i 9 trenera osetilo draž našeg takmičenja, a mnogi su još uvek učesnici naše lige,onda možemo biti ponosni i srećni što smo i mi deo ovog takmičenja.

Od osnivanja 2001. godine pa sve do ulaska u ovu sedamnaestu sezonu, bilo je puno sportskih prijatelja koji su prepoznali značaj ulaganja u sport, a pogotovu u žensku košarku. Na bazi zajedničke saradnje, kroz formu uzajanog interesa, a sve sa ciljem istinske promocije ženskog sporta koji je beležio vrhunske rezultate, Bord WABA lige je sa firmom BTravel dogovorio četvorogodišnju saradnju sa nadom da će rezultati u narednoj sezoni podstaći obe strane da prošire delokrug zajedničke aktivnosti na obostrano zadovoljstvo.

Koristim priliku da se zahvalim svojim najbližim saradnicima, direktoru lige Urošu Kranjcu, komesaru lige Nadiru Koredžiji kao i svim klubovima na konstruktivnoj saradnji i fer pleju koji su pokazali u ovim proteklim godinama kako bi ova liga opstala bez obzira na sve ekonomske i druge turbulencije sa kojima je bio suočen čitav region.

Istinska ljubav, poštovanje i uvažavanje svih nas su osnov za sigurnu budućnost BTRAVEL WABA LIGE u narednim godinama.«

 

BTravel je službena agencija ili radi sa 10 -tak sportskih saveza i klubova, te sa svim svojim partnerima (sportski savezi) radi na prezentaciji  destinacije u segmentu sportskih priprema, kampova, stručnih seminara i skupova i kao jedina agencija u regiji razvija i ulaže u sportski turizam.

 

Dalibor Bilić, predsjednik Uprave BTravel: »Dolazak tako renomiranog partnera, sa bogatim iskustvom iz  područja sportskog turizma, te  potpisivanje dugoročnog ugovora o generalnom sponzorstvu sigurno su garancija  da će WABA liga, koja će se od sezone 2017/2018 dalje zvati BTRAVEL WABA LEAGUE, biti još kvalitetnija, te će pogotovo na području organizacije natjecanja, marketinških aktivnosti i razine nivoa usluga smještaja i putovanja, napraviti značajan iskorak.

Područje zemalja bivše  Jugoslavije još je uvijek najveći rasadnik talentiranih  košarkašica u Europi. U sezoni 2017/2018 pored 11 seniorskih timova u ligi će se natjecati i 30 klubova u mlađim  kategorijama. Kroz  segment mladih želja je  uz pomoć novog generalnog sponzora, kroz WABA božične i uskrsne turnire, kao i WABA kampove u proljetnim mjesecima, WABA ligu kao brand ženske košarke u regiji  još više isprofilirati i na europskom i svjetskom košarkaškom zemljevidu.

Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što je Btravel postao generalni sponzor ženske regionalne košarkaške lige. Uvjereni smo da je to još jedan iskorak BTravela u razvoju sportskog turizma na nivou regije. Uredima u Zagrebu, Puli, Ljubljani i Beogradu možemo odgovoriti na sve zahtjeve samih klubova u kavlitetnom suportu u segmentu turističkih usluga te na taj način  BTRAVEL WABA ligi dati svoj pečat u podizanju standarda kao i prepoznatljivosti lige.

Zahvaljujem upravi Btravel WABA lige što su u nama prepoznali kvalitetnog partnera te nam dali svoje povjerenje. Zajedničkim radom omogućit ćemo nove pomake u razvoju ženske košarke na nivou regije pogotovo u dijelu rada sa mlađim kategorijama,«

BTravel je službena agencija ili radi sa 10 -tak sportskih saveza i klubova, te sa svim svojim partnerima (sportski savezi) radi na prezentaciji  destinacije u segmentu sportskih priprema, kampova, stručnih seminara i skupova i kao jedina agencija u regiji razvija i ulaže u sportski turizam.«

 

Foto: Gojko Kusić, WABA liga