WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

2022 WABA U17 Final-Four (LIVE)

Aktualna WABA sezona 2021/22 će za vikend završiti u Podgorici završnim turnirom lige za igračice do 17 godine.

U subotu su u Bemax Areni polufinalni parovi gradski derbi Trešnjevka 2009-Zagreb (16.00) i Budućnost Bemax-Cinkarna Celje (18.00). Utakmica za 3.mjesto i finale se igraju u nedjelju, 15.V., s početkom u 11.00 odnosno 13.00 sati.

Sve četiri utakmice se mogu u živo pratiti statistikom i video prijenosom na You Tube kanalu WABA lige.

 

WABA U17 liga je startala u sezoni 2012/13. Najviše naslova ima Trešnjevka 2009 koja je bila prvak u Novom Sadu 2013., Podgorici 2014., Zagrebu 2017., Ljubljani 2018. i Beogradu 2019.).

Naslove prvaka WABA lige se osvajali još Triglav iz Kranja (Celje 2015.), Jedinstvo BHT iz Tuzle (Podgorica 2016.), Cinkarna Celje (2020. – F4 se nije igrao zbog epidemije Covid 19, prvak je proglašen na temelju rezultata regularnog dijela sezone) i Akson Ilirija iz Ljubljane (Poreč 2021.).

Zoran Vujičić, direktor Budućnosti Bemaxa: “Podgorica je bila sjajan domaćin Final-Four seniorske WABA lige, a sada ćemo se potruditi da iako je u pitanju U17 da još jednom pokažemo da možemo finalne turnire da organizujemo na visokom nivou. Imamo najmoderniju dvoranu na Balkanu, sjajne uslove, obezbijedili smo za sve ekipe smještaj u hotelu visoke kategorije, a sve to dokaz je koliko smo ozbiljno shvatili organizaciju ovog turnira. Želimo da svi učesnici budu zadovoljni organizacijom i da se pokažemo kao pravi domaćini. Vjerujem da ćemo imati dobro popunjene tribine i da će Podgorica još jednom poslati lijepu sliku kada je u pitanju ženska košarka.”

 

Subota, 14.V. / Saturday, May 14

Polufinale / Semifinals

Trešnjevka 2009-Zagreb 16.00 CET (Bemax Arena)

LIVE STATS     LIVE STREAM

Danica Talajić, trener Zagreba: “Plasmanom na F4 U17 WABA lige naš klub napravio je više od očekivanog. U Podgoricu dolazimo rasterećeni što se rezultata tiče, a radujemo se da ćemo odigrati dvije jake utakmice s odličnim i trenutno kvalitetnijim ekipama. Za ŽKK Zagreb, u ovoj fazi razvoja, ovaj turnir je jako koristan. F4 U17 WABA lige meni predstavlja veliku osobnu satisfakciju jer sam trenirala i vodila tri od četiri ekipe na ovom turniru, a ova generacija ŽKK Cinkarne Celje osvojila je U15 WABA ligu prije dvije godine. Samim time, smatram ih favoritima ovog turnira. Svim ekipama želim sreću i dobru igru na F4 u Podgorici.”

Zagreb (Zagreb)

 

Budućnost Bemax-Cinkarna Celje 18.00 CET (Bemax Arena)

LIVE STATS     LIVE STREAM

Petar Stojanović, trener Budućnosti Bemaxa: “Drago mi je da smo došli do završnice takmičenja, a po svemu prikazanom mislim da je naša ekipa zaslužila da bude na ovom fajnal foru. Lijepo je što ćemo imati priliku da igramo u Podgorici, gdje će nadam se nakon seniorskog fajnal fora i sada biti lijepa promocija ženske košarke. U polufinalu nas očekuje duel protiv Cinkarne Celja, ekipe koju dobro poznajemo i sa kojom smo već igrali u ligaškom dijelu. Nadam se uz dobru podršku sa tribina i našu veliku borbenost, želju i energiju da možemo da im odgovorimo. Potrebno je da što bolje uđemo u meč i da pokažemo kakav potencijal imamo.”

Budućnost Bemax (Podgorica)

 

Jure Krajnc, trener Cinkarne Celje: “Z uvrstitvijo med najboljše štiri ekipe WABA lige smo izpolnili cilj, ki smo si ga zadali pred začetkom sezone. Čakajo nas izjemno zanimive ter izenačene tekme, kjer je naš edini cilj, da se na obeh tekmah prikažemo v najboljši možni luči. Verjamem v svoja dekleta, da bodo tudi tokrat pustila srce na igrišču.”

Cinkarna Celje (Celje)

 

Nedjelja, 15.V. / Sunday, May 15

11.00 utakmica za 3.mjesto / 3rd place game     LIVE STATS     LIVE STREAM

13.00 finale / finals     LIVE STATS    LIVE STREAM

 

Foto: ŽKK Budućnost Bemax