WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

2022 WABA U15 Final-Four

Novi vrh sezone 2021/22 je Final-Four WABA lige U15 koji će se u subotu i nedjelju igrati u Herceg Novom.

U subotu su u sportskom centru Igalu polufinalni parovi Ratgeber Akademia-Sea Stars (17.00) i Primorje-Trešnjevka 2009 (19.00). Utakmice za 3.mjesto i finale se igraju u nedjelju, 3.IV., s početkom u 11.00 odnosno 13.00 sati.

 

Željko Ciglar, povjerenik WABA U15 lige: “Ovogodišnje izdanje WABA U-15 zbog poznate situacije sa pandemijom Covid-19 bilo je nešto skromnije. Samo 7 ekipa se prijavilo za natjecanje. Ipak uz sve probleme uspjeli smo regularni dio završiti u predviđenom roku i na kraju dobiti sudionike Final Four-a u ekipama Akademija Ratgeber, Trešnjevbka 2009, Sea Stars i Primorje. Ovaj vikend tako ćemo dobiti i 16 pobjednika ovog cijenjenog natjecanja za mlađe kadetkinje (pionirke). Veselimo se novom druženju i neka pobijedi najbolji.”

Željka Ratković, direktorica Primorja: “Zadovoljnn sam što smo dobili organizaciju završnog turnira i uvjerena sa da je naša mlada ekipa zaslužila da na svom terenu odigra dva najvažnija meča u sezoni. Ovo će biti prilika malim Primorkama da se na najbolji način predstave novskoj publici Ii ljubiteljima košarke. Nadam se da ćemo opravdati ulogu favorite i da će zlato ostati u Herceg Novom, a takođe sam sigurna da će organizacija biti na visokom nivou uz sjajan ambijent Ii pune tribine.”

 

Subota, 2.IV. / Saturday, April 2

Polufinale / Semifinals

 

Ratgeber Akademia (1) – Sea Stars (4) 17.00 CET

LIVE STATS     LIVE STREAM

Meszler Balázs: “Nagyon örültünk neki, hogy első helyen zártuk az alapszakaszt, de ez most egy teljesen új történet lesz. A Final Fourban mind a négy csapat célja, hogy nyerjen két mérkőzést és bajnok legyen, itt semmi nem jön könnyen. A csapat nagyon elszánt és céltudatos, ha kiadunk magunkból mindent, akkor nagyon elégedettek leszünk!”

Meszler Balázs, coach of Ratgeber Akademia: “We were very happy to finish the regular season in the first place, but this is going to be a whole new story now. In the Final Four, all four teams aim to win two games and become the champion, nothing comes easy here. The team is very dedicated and purposeful. If we will fight and give our best, we will be very satisfied!”

Ratgeber Akademia (Pecs)

 

Backo Backović, trener Sea Starsa: “Zadovoljni smo što smo prve godine u ovom elitnom takmičenju ostvarili plasman medju četiri najbolje ekipe. To je za nas veliki uspjeh ali naravno ne želimo da se zaustavimo na tome, već se spremamo da iznenadimo favorite i domognemo se jedne od medalja. Ostaje žal što nismo dobili domaćinstvo ove godine ali naravno biće prilike i za to.”

Sea Stars (Tivat)

 

Primorje (2) – Trešnjevka 2009 (3) 19.00 CET

LIVE STATS     LIVE STREAM

Dragan Prga, trener Primorja:   AUDIO

Primorje (Herceg Novi)

 

Benjamin Markulak, trener Trešnjevke 2009: “Iznimno me veseli odlazak na ovaj završni turnir U15 WABA lige. Unatoč mnogim problemima tokom sezone uspjeli smo se ekipirati i na zadnjem turniru osigurati nastup na završnici. Smatram da sve ekipe koje su se plasirale na završnicu imaju dobre šanse za doći do najvećeg pehara. Cure su naporno trenirale, igrale domaće prvenstvo i ovo im je prva od nagrada za odličan pristup radu u ovoj sezoni. U polufinalu nas čeka kvalitetna ekipa Primorja koja sigurno želi na svom domaćem terenu ostvariti najbolji rezultat. Prva utakmica možemo reći da je možda bila i jedna od rezultatski najzanimljivijih ove sezone i sigurno će takvo biti i ovo polufinale. Mi ćemo se svakako pripremiti najbolje što možemo i idemo po pobjedu. Naš cilj naravno je osvajanje Wabe i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Svim ekipama želim odličan turnir i neka najbolji pobjedi.”

Trešnjevka 2009 (Zagreb)

 

Nedjelja, 3.IV. / Sunday, April 3

11.00 utakmica za 3.mjesto / 3rd place game     LIVE STREAM

13.00 finale / finals     LIVE STREAM