WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

slonjsak vs montana 16-17

Iva Slonjšak: MVP kadetske WABA lige i Superlige

Iva Slonjšak (184 cm, 1997) je već treća igračica Athlete Celja sa naslovom najkorisnije igračice (MVP) kola u WABA ligi 2016/17. Zagrepčanka je u 3.kolu Superlige dominirala sa čak tri osobna rekorda (31 poen, 13 skokova, index 38) i prvim double-doubleom u WABA ligi za glatku pobjede Athlete Celja kod Partizana 1953 sa 82:58.

 

Čestitke za naslov MVP, osobne rekorde i pobjedu koja je izborena bez bolesnih startera Shante Evans i Larise Ocvirk, kompletnu Superligu nedostaju prva razigravačica Alme Potočnik i Zala Lešek, a svejedno ste prvi puta u povijesti kluba u gostima dobile crno-bele. Bilo je to vaša najbolja utakmica?

»Hvala za čestitke. Da, bila je to moja najbolja utakmica do sada. Isto tako moram reći – bilo pa prošlo. U sportu uvijek treba gledati naprijed, prema novim utakmicama i treninzima. Sve to je velika motivacija za dalje, treba vjerovati u sebe i ekipu i raditi. Stvarno je bio mali šok, da smo u Beograd putovale bez pola ekipe. Svejedno smo si rekle, da se baš zato idemo dokazati i pobjediti. Same sebe smo iznenadile jer smo očekivale puno težu tekmu. Jako mi je drago da je tako ispalo. Pogotovo nakon što je Partizan 1953 par dana kasnije dobio vodeću Montanu 2003.”

 

Zbog ozljede ste propustili prvu utakmicu sezone. Ali je zato nakon Nove godine sve super. Bili ste MVP slovenskog All-Starsa, sada i MVP kola u WABA ligi. Kako ste doživjeli taj uspon?

»Malo me je mučio zglob, mada zapravo ni sama ne znam kakva je to ozljeda bila. A na pitanja o uspjesima i pobjedama uvijek kažem, da treba samo dalje gledati i raditi. Nema druge.«

 

U Celju je izuzev Shante Evans puno igračica istog godišta, a neke su i mlađe. Izgleda da je mala razlika u godinama pozitivna stvar?

»Mlada smo ekipa, super da se zajedno razvijamo i stvaramo ekipu za dalje. Plus su i isto tako dobri rezultati u WABA ligi.«

 

Iva Slonjšak je 2014.godine sa Trešnjevkom 2009 osvojila kadetsku WABA ligu te bila MVP Final-Foura u Podgorici. Nakon prvog MVP naslova u Superligi je  prava osoba za paralelu između regionalnog natjecanja različitih dobnih uzrasta.

»Uh, to je već daleko. WABA liga je i za kadetkinje malo teža lige od domaćeg prvenstva. U Hrvatskoj se odigra dosta međusobnih utakmica, igračice se dobro poznajemo i znamo u kojem segmentu je jedna bolja ili slabija. U WABA ligi protivnici dolaze iz drugih zemalja i kako u kadetskom uzrastu nema specijalnog skautinga, se na terenu mora brže reagirati. Ide se iz utakmicu u utakmicu i zato je važno individualno čitanje igre protivnika, prilagođavanje i slično. To je dobro iskustvo.«

 

U Superligi se svake sedmice igra jedan veliki derbi. U 4.kolu je to Athlete Celje-Beroe. Prognoza?

Bugarke imaju čak četiri američke igračice i već s te pozicijieće za nas to biti dosta izazovna tekma. Polako se sastavljamo, suigračice su ozdravile i biti će napeto. Uglavnom, idemo iz utakmice u utakmicu i sada smo stvarno već blizu Final-Foura.

 

waba-league.com

Foto: Gojko Kusić/WABA