WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

hollivay okt 2017

Prva iz WNBA lige u Budućnost Bemax

Prvi krug grupne faze BTravel WABA lige obilježila je Budućnost Bemax. Crnogorski šampion jedini je tim u ovom takmičenju koji ima maksimalan skor, čime je već trasiran put u Top 8 fazu. Poslije četiri lagane pobjede u Podgorici, košarkašice Budućnost Bemaxa savladale su i Plej of u Sarajevu, čime su sa 5-0 potpisale idelan start sezone.

U Skenderiji nije bilo mnogo neizvjesnosti. Plej of je samo dva puta imao vođstvo (8:6, 20:19), a serijom 12:2 u posljednja četiri minuta prvog poluvremena ,,vučice” su stigle do vođstva 43:31, nakon čega je razlika u nastavku konstantno rasla do rekordnog vođstva u 32. minutu (62:43). Meč u Sarajevu protekao je u znaku Amerikanka Rejčel Holivej, koja je treći put uzastopno ostvarila dabl dabl učinak…

“Opravdale smo ulogu favorita. Za nas je bilo najvažnije da nakon serije utakmica na svom terenu zadržimo pobjednički ritam i u gostima, čime smo prvi ciklus zaključile sa maksimalnim skorom. Baš bog toga imamo razloga za zadovoljstvo,”  istakla je za Arenu Holivej.

Budućnost Bemax je u derbiju protiv Zvezde za 28 minuta primila 30 poena, ali je u Sarajevu primila čak 20 u prvoj dionici. Međutim, brzo su ,,vučice” došle do svoje prepoznatljive igre u odbrani, da bi nakon brzih tranzicija lakim poenima pravila sve veću razliku, uz veliki značaj nezadržive Holivej.

“Nekako smo laganije ušle u meč. Mada, iskrena da budem bilo je zaista hladno i trebalo je malo vremena da se zagrijemo. Igrale smo dobro, imali apsolutnu kontrolu skoka, dosta lakih poena, tako da smo rano napravile razliku i nije bilo neizvjesnosti ,” dodala je prva Amerikanka, koja je nakon WNBA lige stigla u Budućnost.

Holivej je u Sarajevu za 30 minuta postigla 20 poena, imala 16 skokova, tri blokade i dvije asistencije. Četvrti put imala je dvocifren broj poena, četvrti put uzastopno imala 14 i više skokova, a treći meč zaredom završila je sa dabl-dabl učinkom. Ipak, zahvaljujući indeksu 35 prvi put je MVP kola u BTravel WABA ligi.

“Lijep osjećaj ,” kroz osmjeh je istakla Holivej, zatim dodala.

“U Podgorici se osjećam super. Odlično sam primljena, dobro sam se uklopila, došla je i serija pobjeda, tako da se sve poklopilo. Imamo stvarno sjajnu atmosferu i hemiju i baš zbog toga volim moju ekipu.”

Nekadašnja igračica Atlante samo je jedna u nizu Amerikanki koje su prodefilovale WABA ligom, ali već na početku skrenula je pažnju na sebe. Iako nije imala mnogo informacija u takmičenju, zadovoljna je što nastupa u najjačem takmičenju u okruženju.

“Sada kreću sve veći izazovi. Liga je dobra, u našoj grupi mi i Zvezda smo najveći konkurenti za prvo mjesto, dok je u B grupi znatno veća neizvjesnost. Ali, sada kada krene Top8 faza biće još zanimljivije i uzbudljivije, a sa nestrpljenjem očekujem da se nakon pauze nastavi takmičenje i nadam se nastavku pozitivne serije,”- podvukla je Holivej.

Rajko Perović, Arena

Foto: Mara Babović, Arena