WABA - WOMEN ADRIATIC BASKETBALL ASSOCIATION

NEWS

play off cup bih 2017

Play Offu Ultri prvi Kup BiH

Košarkašice Play Off Ultre pobjednice su Kupa Bosne i Hercegovine. Sarajevski tim je u dramatičnoj finalnoj utakmici savladao ekipu Čelika rezultatom 75:72.

Odličan meč, kakav odavno nije viđen na našim prostorima kada je domaća ženska košarka u pitanju. Finale je opravdalo očekivanja publike u Skenderiji, a pobjednik je riješen u posljednjim sekundama susreta.

Čelik je odlično otvorio utakmicu, došao do osjetljive prednosti, koju nije ispuštao sve do posljednje dionice. Play off nije mogao da odgovori na sjajnu igru gošći, a uz to, izabranice Gorana Loje nisu se mogle pohvaliti ni dobrim šutem u prvom poluvremenu.

Sredinom treće dionice Zeničanke su imale i čak plus 15 u svoju korist, ali iskusniji domaći tim nije se predavao. Krenuli su agresivno u posljednjoj četvrtini, prednost Čelika se topila, da bi se ušlo u egal završnicu.

Tri minute prije kraja, gošće su ostale i bez najbolje igračice Aldijane Iriškić (povreda), koja je u dotadašnjem dijelu utakmice predstavljala nerješivu enigmu za protivnika.

Play off je iskusnije odigrao u dramatičnoj završnici i osvojio trofej namijenjen pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine.

Najbolje u redovima pobjedničkog tima bile su kapiten Anđela Delić i Nikolina Džebo sa 17 poena, dok je Nikolina Delić ubacila 13. (sportske.ba)